Hlavní obsah

Strašný kop, kál se Kladrubský, na penaltu však půjde zase

PRAHA

Co chtějí pohledávat v Lize mistrů, když nedávají góly a nedovedou ani proměnit penaltu!? Nemohoucnost fotbalistů Sparty v zakončení korunoval v 54. minutě odvety v Žilině Jiří Kladrubský. Přísně nařízený pokutový kop neproměnil, nechal vyniknout brankáře Dúbravku a odmítl tak vyrovnání na 1:1. „Všem se omlouvám, kopl jsem to strašně,“ kál se exekutor.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Žiliny Martin Dúbravka chytá penaltu v podání Kladrubského ze Sparty

Článek

Až do středy se na něj mohli spolehnout. Defenzivní všeuměl Jiří Kladrubský byl mužem bez nervů, který jako exekutor penalty nikdy neselže. Třeba na podzim 2007 uspěl v rozstřelu v Odense a pomohl Spartě postoupit do základní skupiny Poháru UEFA. Také ve finále Poháru ČMFS v roce 2008 proti Liberci proměnil v rozstřelu jako první a Letenští získali trofej.

Stoprocentní byl i v současné sezóně. Jedenáctku proměnil v odvetě v Poznani a jediným gólem tak potvrdil postup ze třetího předkola, o čtyři dny později využil penaltu také v lize proti Baníku (4:0).

V Polsku se tak stalo ve 49. a s Ostravou v 50. minutě. Odveta v Žilině měla potvrdit, že začátek druhé půle je Kladrubského chvilkou. Tentokrát však zklamal, což byl jeden z důvodů, proč se Sparta ani po pěti letech do Ligy mistrů nevrátí.

„Všem se omlouvám, kopl jsem to strašně,“ kál se hned po zápase. „Příště však jdu na penaltu znovu!“ ujišťoval hráč s přezdívkou Kláda.

Rozhodlo se již v prvním utkání v Praze

Kuráž mu zůstala, přestože po jednom z klíčových momentů odvety mu bylo hrozně. „Dal bych na 1:1, pak jsme měli ještě další šance, oni by ještě víc znervózněli... Chtěl jsem to kopnout nahoru, ale šlo to po zemi,“ líčil zklamaně pro klubový web.

Uvědomoval si, že i po domácí porážce 0:2 se ještě dalo v Žilině o postup hrát. „Určitě, měli jsme spoustu šancí, pak jsem to úplně zazdil já. Mrzí mě to, jak vůči klukům, tak fanouškům. Mohli jsme to zdramatizovat a klidně postoupit, šance na to byly. Bohužel...“

Karty však byly rozdány již na Letné. „Prohráli jsme si to v prvním zápase. V Žilině jsme bojovali do poslední minuty, byl to úplně jiný zápas než na Spartě. Jen jsme nedali góly.“

Pražanům zůstala aspoň Evropská liga. „Liga mistrů je ale Liga mistrů a každý v kabině ji chtěl hrát,“ dal Kladrubský najevo, že start v poháru útěchy je pro mužstvo velkým zklamáním.

Reklama

Související témata: