Hlavní obsah

Liga mistrů rozlosována. Žilina má ve skupině Čechovu Chelsea

MONAKO

Přemožitel Sparty - MŠK Žilina - si v Lize mistrů zahraje proti Chelsea, Spartaku Moskva a O. Lyon, rozhodlo o tom čtvrteční monacké losování základních skupin. Český klubový zástupce, jak známo, v losovacím koši chyběl, nicméně nadcházející boje ve skupinách Ligy mistrů přinesou i souboje českých reprezentantů. Ve skupině H na sebe narazí Arsenal Londýn s Tomášem Rosickým a Šachtar Doněck s Tomášem Hübschmanem.

Foto: Nigel Roddis , Reuters

Petr Čech se svojí Chelsea zavítá do Žiliny.

Článek

Ve skupině F pak Petr Čech s Chelsea vyzve Spartak Moskva s Markem Suchým a Martinem Jiránkem a také přemožitele Sparty Žilinu vedenou českým trenérem Pavlem Hapalem.

Hned sedm z jedenácti českých fotbalistů na soupiskách účastníků Ligy mistrů se tak představí ve skupině F. Kromě Čecha, Suchého a Jiránka také čtveřice ze Žiliny Rilke, Vyskočil, Šourek a mladík Christu, který ale patří jen do širšího kádru Hapalova týmu.

Sportovní ředitel UEFA Giorgio Marchetti (vlevo) a někdejší anglický reprezentační útočník Gary Lineker při losování.foto: Reuters/Sebastien Nogier

Pospěch se těší na Nou Camp

Na atraktivní zápasy se může těšit Zdeněk Pospěch, jehož Kodani los přisoudil slavnou Barcelonu. Skupinu D ještě doplňují Panathinaikos Atény a Rubin Kazaň, který s Barcelonou hrál již v minulé sezoně a vykradl její Nou Camp.

Pospěch se na souboj s katalánským gigantem těší. "Pro fanoušky je výborné, že nás čeká Barcelona. Zahrát si na Nou Campu bude skvělý zážitek. Samozřejmě víme, co nás tam čeká. Bude to velice obtížné, ale na tu atmosféru se těším," řekl Pospěch.

Fotbalista FC Kodaň Zdeněk Pospěchfoto: Právo/Milan Malíček

O nadějích na postup nechtěl příliš spekulovat. "Panathinaikos je nepříjemný soupeř, bude tam bouřlivá atmosféra. Kazaň pro mě bude trochu neznámá, i když se snažím sledovat sestřihy z ruské ligy. O šancích na postup se vůbec nebudeme bavit. První, kdo stoprocentně postoupí, bude Barcelona, pak se může stát cokoliv. Určitě jsou to silní soupeři, budeme si to chtít hlavně užít," dodal.

Ve skupině G je 20 titulů

Držitele hned dvaceti triumfů v Lize mistrů či jejím předchůdci Poháru mistrů evropských zemí shromáždil los do skupiny G. V ní se sejdou Jankulovského AC Milán se sedmi tituly, Real Madrid s devíti a Ajax Amsterodam se čtyřmi prvenstvími. Ty ještě doplnilo francouzské Auxerre.

Zápasy ve skupinách se odehrají od září (začíná se 14. a 15.) do 8. prosince, osmifinále je na pořadu v únoru  a březnu 2011, čtvrtfinále a semifinále v dubnu a květnu a finále v londýnském Wembley je naplánováno na 28. května.

Liga mistrů - rozdělení do skupin:
Skupina A
Inter Milan
Werder Brémy
Tottenham Hotspur
Twente Enschede
Skupina B
Olympique Lyon
Benfica Lisabon
Schalke 04
Hapoel Tel-Aviv
Skupina C
Manchester United
Valencia
Glasgow Rangers
Bursaspor
Skupina D
FC Barcelona
Panathinaikos Atény
FC Kodaň
Rubin Kazaň
Skupina E
Bayern Mnichov
AS Řím
Basilej
Kluž
Skupina F
Chelsea
Olympique Marseille
Spartak Moskva
Žilina
Skupina G
AC Milan
Real Madrid
Ajax Amsterodam
Auxerre
Skupina H
Arsenal
Šachtar Doněck
Braga
Partizan Bělehrad

Reklama

Související témata: