Hlavní obsah

Omyl, Abramovič není Ligou mistrů posedlý, brání ruského miliardáře kouč Chelsea

LONDÝN

Italský kouč na lavičce fotbalové Chelsea Carlo Ancelotti je v sedmém nebi. A nejen proto, že jeho tým vstoupil do nového ročníku Premier League skutečně suverénně, takže po čtyřech kolech má plný počet dvanácti budů a skvostné skóre 17:1 k tomu. I majitel klubu Roman Abramovič je Ancelottimu nakloněn, navíc italský trenérský mág zakopal válečnou sekeru s Portugalcem Mourinhem a dokonce s ním v Ženevě povečeřel.

Foto: ČTK/AP

Carlo Ancelotti, trenér londýnské Chlesea, je v mimořádně dobrém rozmaru. Aby ne, když jeho tým jede...

Článek

Ancelotti je po čtyřech odehraných kolech Premier League vstřícnost sama. Samo sebou, když jeho celek šlape jako hodinky a drtí jednoho soupeře za druhým. V sobotu to zase dokázal, když vyhrál ve čtvrtém kole snadno na trávníku West Hamu United 3:1 a nedal soupeři šanci. Takže teď ještě vyhrát Champions League a ruský miliardář Roman Abramovič, jemuž Chelsea patří, bude konečně spokojen.

Nikoli Abramovič, ale my všichni

„Ale tak to není, on vůbec není posedlý touhou Champions League vyhrát. Mluvím s ním často a vím, co říkám,“ pravil Ancelotti před startem nového ročníku Ligy mistrů. „Samozřejmě že chce vyhrát všechno, co se vyhrát dá, ale to chceme všichni. Žádný tlak od něho necítím, to opakuji se vší vážností,“ tvrdil italský trenér, který přišel do Londýna před rokem a vyhrál s Chelsea Premier League i FA Cup.

V Champions League však neuspěl, neboť vypadl s pozdějším vítězem Interem Milán, takže letos musí skládat reparát. „Nikoli Abramovič, ale my ho chceme. Já i hráči. Byli již několikrát v semifinále, zahráli si finále, ale Ligu mistrů ještě nevyhráli, i když by si to zasloužili. Tím ovšem netvrdím, že vítězství v Champions League je pro nás důležitější, než obhajobu titulu v anglické lize. Chceme vyhrát obě soutěže,“ plánuje Ancelotti.

S Mourinhem večeřeli a už jsou přátelé

Ten je skutečně v nebývalé pohodě, neboť i sváry s portugalským mágem José Mourinhem, jenž na lavičce Chelsea v minulosti rovněž sedával a který Ancelottiho tým s Interem vyřadil z Ligy mistrů, jsou zapomenuty.

„Už po vítězství v Premier League mně poslal blahopřejnou esmeseku. Minulý týden jsme se sešli v Ženevě, povečeřeli spolu a malicherné spory urovnali. Náš vztah je teď úplně jiný, dokonce mohu říci, že se z nás stali přátelé,“ prozradil Ancelotti.

Ancelotti: Hodnotit může jen Bůh

O dobrém Ancelottiho rozmaru svědčí ostatně i to, že se vyjádřil i ke skandálu, který hýbe celou Anglií, neboť v něm figuruje hvězda konkurenčního Manchesteru United Wayne Rooney.

„Nikdy své hráče nebudu kontrolovat, nikdy nebudu hlídat jejich soukromý život. Oni musí mít respekt ke svému klubu, i když zrovna nejsou na hřišti,“ odmítl Ancelotti, že by na své hvězdy dohlížel.

„Soukromý život musí zůstat soukromým. Úlet se může stát každému a já bych si proto nedovolil podle něho někoho hodnotit. To může udělat jedině Bůh“, pravil Ancelotti.

Reklama

Související témata: