Hlavní obsah

Ligu mistrů vyhraje Real, troufá si Ronaldo hned na startu

MADRID

Středečním domácím duelem s Ajaxem Amsterdam vstoupí do fotbalové Ligy mistrů také "Bílý balet". A jeho největší hvězda Cristiano Ronaldo je přesvědčena, že právě Real Madrid dokáže na konci nového ročníku vyhrát titul. Portugalské eso totiž cítí, že Real se tentokrát dostane velmi daleko. "Máme vše, co k titulu potřebujeme. Musíme jen správně vykročit," ujišťuje Ronaldo.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo oslavuje gól.

Článek

Na vysněnou trofej čeká Real od roku 2002. Další pokus začíná pod vedením nového kouče José Mourinha. "Cílem tohoto klubu vždy bylo vyhrát Ligu mistrů. Mám zvláštní pocit, že tuto sezónu to dosáhneme. Dokážeme vyhrávat, ale nemůžeme na sebe nechat vyvíjet tlak. Máme vše, co k titulu potřebujeme. Musíme jen správně vykročit," řekl Cristiano Ronaldo pro Realmadrid.com.

V domácí soutěži přitom Mourinhův soubor rozhodně nezáří. Začal bezbrankovou remízou na Mallorce a v sobotu vydřel hubenou výhru 1:0 nad Osasunou. "Jsme s tímto vítězstvím spokojeni. Náš jediný gól nám zajistil výhru a tři body do tabulky. Umíme hrát lépe, dokážeme střílet více gólů. Jsem si jist, že naše hra se zlepší, tím naroste jistota a my budeme jen vyhrávat," hlásí Ronaldo.

Jeho sebedůvěra pramení především z příchodu nového kouče. "Tento rok si jdeme po titul. Jsem ambiciózní a chci ho získat. Mourinho je nejlepším trenérem na světě a já jsem si jistý, že Ligu mistrů vyhrajeme a slibuji, že diváci se budou mít na co dívat."

Jedním dechem však portugalská hvězda také žádá o trpělivost. "Jsou chvíle, kdy se mužstvu nedaří. Tehdy přijdou na řadu fanoušci, od kterých očekáváme pomoc. Pokaždé je nedokážeme nadchnout brilantním výkonem. Je to proto také o příležitosti, která se nabízí fanouškům, aby nás vyburcovali. Každý jeden z nás chce pro Real Madrid to nejlepší. Jsem si jistý, že brzy budu skórovat, nemáte se čeho obávat. Nyní musíme přemýšlet jen nad vítězstvími. Toto mužstvo je ve výstavbě. Většina z nás ještě spolu v týmu nehrála," poukazuje kanonýr Ronaldo.

Trofej obhajuje Inter Milán, který dovedl k triumfu právě Mourinho. Portugalský kouč se teď může stát prvním trenérem v historii, který dokáže vyhrát Ligu mistrů se třemi různými kluby. "Jsme favorité a musíme vyhrát, protože je klíčové dobře odstartovat," zdůraznil Mourinho před prvním duelem.

Zápas Real Madrid - Ajax Amsterdam se hraje ve středu od 20:45 a přímý přenos vysílá Nova Sport.

Reklama