Hlavní obsah

VIDEO: Horor v Manchesteru. Zranění Valencii i plichta s Rangers

Nejen nad výsledkem utkání úterního 1. kola Ligy mistrů proti Glasgow Rangers panovalo na stadiónu Manchesteru United zděšení. V 62. minutě bezbrankového duelu tribuny na Old Trafford ztichly, když se s ošklivě zlomeným kotníkem skácel na trávník Antonio Valencia a lékaři jej museli udržovat při vědomí s pomocí kyslíkové masky.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Antonio Valencia musel být odnesen ze hřiště na nosítkách.

Článek

Ekvádorský reprezentant si ošklivé zranění přivodil při napohled neškodném souboji s obráncem Kirkem Broadfootem při průniku podél pravé postranní čáry. Jenže zoufalá gesta pětadvacetiletého záložníka směrem k lavičce United dávala tušit, že jde o něco vážnějšího. V obrovských bolestech Valencia jen těžko udržoval vědomí a lékaři proto raději nasadili kyslík. Detail vylomeného kotníku byl tak otřesný, že jej například televize Sky Sports odmítla ukázat v opakovaném záběru.

Valencia má po sezóně, doba léčení se odhaduje na devět měsíců. „Obávám se, že je to opravdu zlé. Antonio jede na operaci, což je pro nás velká rána,“ lamentoval kouč United Alex Ferguson, pro nějž byl úterní večer po všech stránkách frustrující. A zdaleka ne jen kvůli zranění ekvádorského internacionála, který se vážně zranil krátce po vyřešení potíží s kolenem.

Antonio Valencia leží bezmocně na trávníku.foto: ČTK/AP/Jon Super

Po víkendovém ligovém kolapsu s Evertonem, který dokázal v posledních vteřinách zápasu smazat dvoubrankový náskok Manchesteru, totiž United herně nepřesvědčili ani proti Rangers. Ke vstřelení gólu do sítě skotského klubu nepomohlo deset změn v sestavě, obranná hráz Glasgowa zůstala nepropustná.

„Asi budu čelit kritice, že jsem nepostavil silný tým. To ale není pravda. Na trávníku bylo osm hráčů, kteří v srpnu vyhráli Community Shield proti Chelsea. A měli vyhrát i zápas proti Rangers. Iniciativa byla na naší straně, drželi jsme míč na kopačkách. Ale nebyli jsme schopní vytvořit si vážnější šanci,“ mrzelo protřelého kouče.

Nepomohli ani navrátilci. Wayne Rooney kvůli aféře s prostitutkami vynechal sobotní duel proti Evertonu, v úterý už na trávníku nechyběl, ani jeho čich na góly ale vysněné tři body nepřinesl. „Měl raději zůstat v posteli,“ glosoval jízlivě představení kanonýra United deník The Sun. Po dlouhém zranění se v sestavě objevil také zadák Rio Ferdinand. „Rangers si zaslouží respekt, dokonale nás přečetli. Bylo nicméně skvělé být opět na trávníku, už se těším na ligové střetnutí s Liverpoolem,“ poznamenal Ferdinand.

Reklama

Související témata: