Hlavní obsah

Terry mě nestraší, nakopat si nenechám, plánuje záložník Žiliny Rilke

Jan KrůtaSport.czPrávo

V play-off vyřadili Spartu a hned v úvodu Ligy mistrů je čeká fotbalový svátek. Fotbalisté Žiliny vstoupí do miliónové soutěže domácím duelem proti londýnské Chelsea a pro většinu hráčů slovenského týmu půjde večer o dosavadní vrchol kariéry. „I kdyby nastoupili samí náhradníci, jsou to všechno výborní kopáči,“ přemítá nad soupeřem záložník Žiliny Emil Rilke.

Článek

Co pro vás osobně znamená první zápas ve fotbalové Lize mistrů a hned s Chelsea?

Vrchol kariéry, ale to asi pro všechny od nás. Já kopal ještě v Čechách za Teplice proti Celtiku Glasgow a s Jabloncem jsem hrál proti Austrii Vídeň. Ale tohle všechno Chelsea přebíjí.

Koho považujete v dresu londýnského klubu za největší hvězdu?

Rád se podívám na Drogbu, kolem kterého se všechno motá, ale teď proti nám hrát nebude kvůli trestu. No a taky na Petra Čecha, to je jasný, když chytá český brankář v takovém klubu.

Znáte se s ním vůbec?

Osobně ne. Když on odcházel ze Sparty do zahraničí, já teprve pořádně začínal. Na hřišti jsme se nikdy nepotkali.

Přemýšlel jste třeba o tom, že dáte Čechovi gól?

Samozřejmě vás to napadne, ale když ho dá někdo jiný a ukopeme třeba plichtu, bude to stejně super. Jakýkoliv zisk s Chelsea by byl fantastický.

Trenér Ancelotti bude některé hráče šetřit. Třeba anglický reprezentant Ashley Cole, na kterého byste normálně hrál, dostal volno…

Ono je úplně jedno, kdo bude hrát. I kdyby nastoupili samí náhradníci, jsou to všechno výborní kopáči. Jsou o třídu výš. Na Colea jsem se docela těšil, byl jsem zvědav, jak by dopadly naše rychlostní souboje, ale třeba to poznám v zápase v Londýně.

Máte respekt z kapitána Terryho, jednoho z nejlepších beků světa?

Je to výborný hráč, ale proč bych se ho měl bát? Je tvrdý, ale já taky umím rozdat nějakou tu ránu. Nejsem zákeřný, ale přitvrdit dokážu. Takže si nakopat nenechám, rozhodně mě nestraší.

Je v silách Žiliny s Chelsea něco uhrát?

Já myslím, že jo, když do toho dáme všichni maximum. Ale srovnávat se nemůžeme. Mezi oběma týmy je obrovský rozdíl, tak vyspělí samozřejmě nejsme.

Panuje ve městě euforie?

Určitě, Liga mistrů je pro Žilinu něco výjimečného. Bude plný dům, Chelsea táhne, to je jasné.

Kolika lidem jste musel shánět lístek?

Kupoval jsem jich osmnáct a většina kámošů z Ústí si je musela zaplatit, protože žádné vstupenky zadarmo nedostáváme. Ale neplatili jsme za ně plnou palbu, měli jsme je levnější, stejně jako držitelé permanentek. Taky manželce jsem musel koupit lístek.

Reklama

Související témata: