Hlavní obsah

Žilina prohrála s Chelsea 1:4, Real odstartoval LM výhrou nad Ajaxem

PRAHA

Fotbalisté slovenské Žiliny vstoupili do slavné Ligy mistrů domácí porážkou 1:4 od Chelsea Londýn. Přemožitel pražské Sparty v předkole prohrával s favoritem už o čtyři branky, jediný úspěch zaznamenal po chybě brankáře Petra Čecha, kterého překonal Oravec. Úvodní výhru v soutěži si připsal Real Madrid, který na svém hřišti zdolal Ajax Amsterdam 2:0. Arsenal rozstřílel šesti góly portugalskou Bragu.

Foto: Jan Koller, ČTK

Fotbalisté Chelsea oslavují jednu z branek na hřišti Žiliny

Článek
Fotogalerie

Sen žilinských o dobrém výsledku proti obrovi z Chelsea se rozplynul už po necelé půlhodině hry, kdy domácí inkasovali tři branky. Nejprve se trefil Essien, pak se dvakrát prosadil Nicolas Anelka. Ten skvěle zastoupil Drogbu, který nemohl hrát kvůli trestu.

Chelsea měla jasně navrch, po přestávce přidal čtvrtý zásah do domácí branky Sturridge. Až v 55. minutě se mohli zaradovat i příznivci zelenožlutých, když Petr Čech promáchl centr a Oravec doklepl míč do prázdné branky. Víc přemožitel pražské Sparty v předkole ze své snahy nevytěžil.

Ještě jasnější výhru zaznamenal druhý z londýnských klubů Arsenal. I bez Tomáše Rosického, který zůstal jen mezi náhradníky, bez problémů přehrál dalšího nováčka soutěže Bragu 6:0. Dvakrát se prosadili kapitán Fábregas a střídající Vela.

Dařilo se českým obráncům. Tomáš Hübschman pomohl Šachtaru Doněck k čistému kontu a výhře 1:0 nad Partizanem Bělehrad. Neinkasoval ani Spartak Moskva na půdě Marseille, k čemuž přispěl i Marek Suchý. V závěru si navíc dal vlastní gól Azpilicueta a Spartak si z Francie odvezl cenné vítězství, které ho hned na začátku hodně přiblížilo postupu.

Hráč Realu Madrid Mesut Özil (vlevo) v souboji s Emanuelsonem z Ajaxufoto: Reuters/Andrea Comas

V duelu týmů, které patří k nejúspěšnějším v historii soutěže, zvítězil Real Madrid doma nad Ajaxem Amsterodam 2:0. O oba góly se postaral Argentinec Higuaín, první však byl jako vlastní připsán Anitovi.

Zápasu předcházela slavnostní událost, když fanoušci na stadionu Santiaga Bernabéua přivítali bouřlivým potleskem ve stoje španělského tenistu Rafaela Nadala. Skalní fanoušek Realu se v pondělí na US Open stal teprve sedmým tenistou historie, který vyhrál všechny čtyři grandslamy.

V druhém utkání skupiny G se řádně představila nová posila AC Milán Švéd Ibrahimovic, který dvěma góly zařídil výhru 2:0 nad Auxerre.

Finalista minulého ročníku Bayern Mnichov v souboji s AS Řím potvrzoval nepovedený start do sezony, nakonec však doma vyhrál 2:0. Vítězný gól dal dvanáct minut před koncem německý hrdina z mistrovství světa Müller, o chvíli později zvýšil Klose.

Středeční program Ligy mistrů:
Skupina E:
Bayern Mnichov - AS Řím 2:0 (0:0)
Branky: 79. Müller, 83. Klose
CFR Kluž - Basilej 2:1 (2:1)
Branky: 9. Rada, 12. Traoré - 45. Stocker
Skupina F:
Olympique Marseille - Spartak Moskva 0:1 (0:0)
Branka: 81. vlastní gól
MŠK Žilina - Chelsea 1:4 (0:3)
Branky: 55. Oravec - 24. a 28. Anelka, 13. Essien, 48. Sturridge
Skupina G:
Real Madrid - Ajax Amsterdam 2:0 (1:0)
Branky: 73. Higuaín - 31. vlastní gól.
AC Milán - Auxerre 2:0 (0:0)
Branky: 66. a 69. Ibrahimovic
Skupina H:
Šachtar Doněck - Partizan Bělehrad 1:0 (0:0)
Branka: 71. Srna
Arsenal - Braga 6:0 (3:0)
Branky: 9. z penalty a 53. Fabregas, 69. a 84. Vela, 30. Aršavin, 34. Chamakh

Reklama

Související témata: