Hlavní obsah

VIDEO: Konfrontace Žiliny s Chelsea? Jako závod trabantu s formulí

Tvrdou, ale zcela zaslouženou lekci dostal slovenský mistr při své premiéře na scéně Ligy mistrů. A nebýt další ze série chyb českého gólmana ve službách Chelsea Petra Čecha, jenž se pod jedinou branku Hapalových svěřenců podepsal, mohla být pro Žilinu ještě krutější. „Každý jsme prostě na jiné straně řeky,“ lakonicky glosoval diametrální rozdíl ve výkonnosti obou soupeřů nejlepší hráč Žiliny v duelu Mário Pečalka.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

John Terry z Chelsea padá po souboji s Tomášem Oravcem ze Žiliny

Článek

Za půlhodiny bylo po zápase. Londýnská Chelsea sice přijela bez Lamparda, Ashleyho Cola, Drogby i Bosingwy, přesto jí třicet minut stačilo, aby dala tři góly a o osudu úvodního střetnutí základní skupiny Champions League rozhodla.

Hapal:  Ani v LM náš styl nezměníme

Žilina ji k tomu ovšem sama vybídla, neboť začala až neuvěřitelně ofenzivně s naivní představou, že je snad schopna hrát s Chelsea otevřenou partii. „Ale to ne,“ bránil se trenér přemožitele pražské Sparty Pavel Hapal.

Trenér fotbalistů Žiliny Pavel Hapal.foto: ČTK/Jaroslav Podhorský

„Nebudeme ale přece měnit svůj ofenzivní styl hry jen proto, že hrajeme Ligu mistrů. Jasně že jsme věděli, že síle Chelsea nemůžeme čelit, ale chtěli jsme fotbalem bavit naše diváky,“ vysvětloval.

Žilině hrozí za předržení lístky pokuta

A propos  - publikum. Stadión byl vyprodaný, v ochozech se mačkalo 10 892 diváků i navzdory tomu, že Žilina vyšroubovala ceny vstupenek do závratných výšin. Původně měl lístek na zápas s Chelsea stát 300 eur a teprve pod tlakem veřejnosti klubové vedení couvlo, takže vstupenky byly k mání za 150, resp. 100 eur. I tak hrozí Žilině pokuta za předražené ceny lístků.

„Víme o tom a čeká nás na toto téma diskuse,“ potvrdil americkému portálu sport.yahoo.com zdroj z vedení UEFA  a dodal, že evropská generalita dobře ví, že na ligové zápasy stojí lístky od čtyř do dvaceti eur a že průměrná mzda na Slovensku dosahuje 744 eur.

Nejde nám o rekordy, tvrdil Ancelotti

Pochopitelně že po hladkém vítězství 4:1 byl trenér Chelsea Carlo Ancelotti v nebývalé pohodě. Aby ne, když úvod sezóny vychází jeho týmu náramně. Všech pět soutěžních zápasů vyhrál, nastřílel v nich 21 gólů, jen dva inkasoval. „Nezajímají mě rekordy v počtu nastřílených branek, jde mně o to, abychom hráli v každém utkání dobře. V Premier League i v Lize mistrů. A v Žilině jsme hlavně v první půli dobře hráli, takže cíl jsme splnili,“ glosoval italský kouč na lavičce londýnského klubu partii se slovenským mistrem.

Fotbalisté Chelsea oslavují jednu z branek na hřišti Žilinyfoto: ČTK/Jan Koller

„Druhá půle už se od první lišila, neboť domácí přidali na agresivitě, ale my jsme si jasné vítězství uhlídali.“

„Ani já zklamaný nejsem, protože jsme odvedli maximum, kterého jsme schopni. V poli jsme s Chelsea drželi krok, takže v tomto směru jsem s hráči spokojen, ale v ofenzivě jsme nebyli tak produktivní jako soupeř, což mrzí. I tak jsem rád za vstřelený gól,“ kvitoval vystoupení svých svěřenců Pavel Hapal.

Na opačných stranách řeky

„Bylo to jako závod formule jedna s trabantem,“ lakonicky glosoval středeční premiéru Žiliny v Premier League někdejší trenér a při působení v Čechách sportovní ředitel Viktorie Žižkov Milan Lešický.

„Chelsea se představila jako skvěle organizovaný, sehraný tým, který v nás nechal obrovský dojem. Opravdu velké osobnosti, které o sobě věděly a tvrdě trestaly každé naše zaváhání. Nemohu ani říct, kdo z nich na mě udělal největší dojem,“ přiznával žilinský stoper Mário Pečalka. „Každé z mužstev je na jiné straně řeky, takže žádný div, že jsme dostali lekci. Tvrdou, ale určitě užitečnou.“

Reklama

Související témata: