Hlavní obsah

Byli jsme velmi slabí a prohráli zaslouženě, hořekují hráči Žiliny

MOSKVA

Velmi rozmrzelí byli fotbalisté Žiliny i jejich trenér Pavel Hapal z úterního vystoupení v Lize mistrů na hřišti Spartaku Moskva. Slovenský šampión po slabém a bojácném výkonu podlehl ruskému favoritovi jasně 0:3 a po premiérovém postupu do hlavní fáze soutěže přes pražskou Spartu rychle vystřízlivěl.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Hráči Žiliny po vstupu do LM vystřízlivěli.

Článek

Žilinští mají po dvou utkáních základní skupiny hrozivé skóre 1:7 a dobře vědí, že pokud se výrazně nezlepší, těžko mohou ve zbývajících zápasech pomýšlet na bodový zisk.

"Bylo to slabé, až příliš slabé. Takhle slabý zápas jsme myslím ještě neodehráli. Bylo to bez pohybu, neměli jsme žádnou myšlenku a prakticky jsme pořádně ani jednou neohrozili bránu soupeře. Byli jsme ustrašení a neuměli jsme ze sebe dostat to, co bychom měli. Těžko se mi hovoří," uvedl pro sport.sk slovenský reprezentant Mário Pečalka.

Zklamaný Hapal

Kouč Hapal sice nebyl tak kritický, s výkonem svého týmu však nemohl být spokojený. "Jsem velmi smutný, že jsme prohráli tak velkým rozdílem. Je to trpká prohra, ale Spartak vyhrál úplně zaslouženě, byl určitě lepším mužstvem," prohlásil český kouč, kterého zklamala hlavně bezzubá ofenziva. "Měli jsme možná až příliš mnoho respektu, chybělo nám víc odvahy směrem dopředu," připustil Hapal.

Žilina se prakticky po celý úterní zápas jen bránila a na domácí branku nevyslala ani jednu přímou střelu. "V první půli jsme podle mě byli dost ustrašení a těžko jsme se dostávali z jejich tlaku. Myslím, že domácí byli lepší v každém směru. Dostávali se do šancí a zaslouženě vyhráli," uznal útočník Tomáš Oravec.

Domácí se shodli, že odehráli zřejmě nejlepší zápas sezóny. Na druhou stranu byli sami překvapeni, jak snadným soupeřem pro ně slovenský šampion byl. "Myslím, že výsledek je absolutně zasloužený. Zdálo se mi, že ze všech zápasů, které jsem zatím za Spartak odehrál, byl tento nejlehčí," prohlásila letní posila moskevského týmu irský reprezentant Aiden McGeady.

Kouč Spartaku Valerij Karpin neměl k výkonu svých svěřenců žádné připomínky, radost mu však kalilo svalové zranění Brazilce Wellitona. "Nejméně na tři týdny je mimo," posteskl si.

"Dosáhli jsme cenného vítězství, které se rodilo složitěji, než naznačuje výsledek. Než se nám povedlo vstřelit gól, bylo to náročné. Po přestávce nás Žilina chvíli dostala pod tlak, ale odolali jsme, dokázali zvýšit a nakonec jsme mohli dát ještě víc gólů," řekl Karpin, který se s Hapalem setkal už jako hráč před devíti lety v Poháru UEFA. Tehdy dvěma góly pomohl Celtě Vigo k postupu přes Olomouc, kde nynější kouč Žiliny působil.

Spartak má nakročeno k postupu 

Zatímco Žilina uzavírá tabulku skupiny, Spartak ještě neinkasoval a po dvou výhrách má nakročeno k postupu. "Hlavně zápas v Marseille byl složitý a i Žilina nám připravila několik těžkých chvil v obraně. Ale věděli jsme, co od nich čekat. Když jsem viděl, že prší, věděl jsem, že vyhrajeme," uvedl s odkazem na umělý trávník v Lužnikách obránce Marek Suchý, který se v přímém českém souboji potkal se záložníkem Emilem Rilkem a bekem Ondřejem Šourkem.

Žilina sice v předkole překvapivě přešla přes Spartu, ale v silnější mezinárodní konkurenci zatím výrazně zaostává. Po dvou zápasech nemá ani bod a zřejmě bude ráda, pokud skončí aspoň třetí. "Jsme stále na začátku, ale nevím, zda s takovýmhle výkonem uhrajeme nějaké body. Musíme hrát úplně jinak," nabádal Pečalka. "Pokud chceme získat v dalších zápasech nějaký bod, musíme hlavně proměnit aspoň jednu ze tří čtyř šancí, do kterých se dostaneme," dodal Hapal.

Reklama

Související témata: