Hlavní obsah

VIDEO: Dvě stejné penalty a Barcelona ani na třetí pokus Kazaň neporazila

Frustrace Barcelony z ruského fotbalu pokračuje. Ani na třetí pokus si totiž nedokázal španělský mistr poradit s Rubinem Kazaň. V loňském ročníku Champions League s ním na Nou Campu senzačně prohrál 1:2 a v odvetě byl rád za bezbrankovou remízu, tentokrát bral s povděkem nerozhodný výsledek 1:1. „Udělali jsme pro výhru všechno, jenže Kazaň patří k mužstvům s nejpropracovanější defenzivou v Evropě,“ glosoval trenér Barcelony Josep Guardiola překvapivé bodové manko.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

David Villa z Barcelony (vlevo) se snaží odebrat míč Salvatorovi Bocchettimu z Rubinu Kazaň.

Článek

Prokletí zvané Kazaň pokračuje. I ve středečním druhém dějství základní skupiny Ligy mistrů měl ruský celek blíž k vítězství, neboť pět minut před koncem za stavu 1:1 orazítkoval hlavičkující nigerijský legionář Martins tyč!

Jsme schopni obrat každého, kvitoval domácí kouč

„I tak je pro nás remíza úspěchem, který dodá mým svěřencům novou sebedůvěru. Znovu si dokázali, že i s nejlepšími mužstvy Evropy jsou schopni hrát a o body je obrat. A Barcelona je nejen favoritem naší skupiny, ale celé Ligy mistrů,“ kvitoval výkon svých svěřenců trenér Kazaně Kurban Berdyjev.

Navíc nescházelo mnoho, aby domácí gólman Sergej Ryžkov zlikvidoval i penaltu, z níž David Villa vyrovnával. „Valdés také dostal gól z penalty a rovněž on mohl střelu Noboa vyrazit,“ odmítal slova chvály brankář Kazaně, který se zaskvěl i při několika dalších šancích Barcelony.

Guardiolovi chyběly ke spokojenosti jen góly

„Pro vítězství jsme udělali opravdu všechno, vytvořili jsme si i dostatek příležitostí, abychom zápas rozhodli. A proti soupeři kalibru Kazaně to rozhodně nebylo snadné. K úplné spokojenosti chybělo jediné –  některou z šanci proměnit,“ nic nevyčítal svým svěřencům kouč Barcelony Josep Guardiola svým svěřencům.

Javier Mascherano z Barcelony se pokouší obejít kazaňského hráče Sergeje Kornilenka (ležící). foto: Reuters/Grigory Dukor

Na poslední půlhodinu poslal na hřiště i Messiho s vírou, že právě on by mohl vítěznou branku vstřelit. Argentinská hvězda v katalánských službách, o jejímž startu se po zranění způsobeném ostrým zákrokem Ujfalušiho v ligovém střetnutí před deseti dny vážně pochybovalo, se skutečně do šance dostala, jenže neuspěla.

„Měl v uplynulých dnech zdravotní problémy, ale bylo na něm patrné, jak moc chce. Branku sice nedal, ale už to, kolik protihráčů na sebe vázal, nám pomohlo k vytváření šancí,“ poznamenal Guardiola, podle něhož budou o postupujících mužstvech ze skupiny D rozhodovat až poslední zápasy.

Trenér Barcelony Pepe Guardiola složil Rusům poklonu.foto: Reuters/Tony Gentile

„Je to silná a velice náročná skupina a bude nás stát hodně sil kvalifikovat se dál. S Kazaní to bude mít každý velice těžké, protože je to mužstvo s dokonale propracovaným obranným systémem. Možná dokonce jedním z nejlepších mezi evropskými celky. Proti jejich šestičlennému valu není vůbec snadné se prosadit,“ složil ruskému celku poklonu.

Čas Eduarda teprve přijde

„Budeme ještě silnější a nebezpečnější. Hlavně dopředu,“ naznačil kouč Kazaně, že překvapením ještě není konec. Hodně totiž spoléhá na brazilského reprezentanta Eudarda, kterého Rusové koupili z německého Hoffenheimu a na něhož hodně spoléhají.

Proti Barceloně ho však trenér překvapivě nenasadil, i když Eduardo během 168 minut odehraných v ruské lize už dal dva góly. „Musí se ještě sehrát s novými spoluhráči a přivyknout si na náš styl hry,“ vysvětloval Berdyjev.

Reklama

Související témata: