Hlavní obsah

VIDEO: Chicharito dal gól jako by louskal hrachové lusky, žertoval Ferguson

VALENCIE

Žertoval a bonmoty na všechny strany házel. Aby ne, když v prestižním duelu Ligy mistrů Siru Alexovi jeho tahy se střídáním dokonale vyšly. Ve Valencii poslal v samém závěru na trávník Machedu a Hernandéze a ti dva zápas rozhodli. Tedy malý Mexičan Hernandéz přezdívaný Chicharito, tedy Hrášek, ho gólem vstřeleným pět minut před koncem rozhodl.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Mexičan Javier Hernandez oslavuje svůj první gól v Lize mistrů.

Článek

V létě ho Alex Ferguson koupil z mexické Gudalajary z sedm milionů liber,  ve středečním utkání utkání Ligy mistrů na půdě vedoucího celku španělské ligy se ukázalo, jak výjimečný čich na fotbalové talenty skotský kouč Manchesteru United  má.

Ferguson házel bonmoty

Chicharito přišel na trávník na posledních třináct minut a zápas rozhodl. „Vzal nabídnutou šanci stejně, jako bych mu dal hrachové lusky, aby je vylupoval. Úplně samozřejmě. Bez jakékoli trémy a nervozity. Jako by vůbec nehrál proti vedoucímu celku španělské ligy,“ žertoval Ferguson v narážce na Hernandézovu přezdívku Hrášek.

Spokojený trenér Manchesteru United Alex Fergusonfoto: Reuters/Murad Sezer

Samo sebou že byl v náramně dobrém rozmaru, protože po lopotném startu Manchesteru do nové sezóny potřeboval, aby jeho tým konečně pořádně zabral. Na Estadio de Mestalla to „dáblové“ dokázali.

Návrat Rio Ferdinanda pomohl

„Valencie není nadarmo nejlepším mužstvem španělské ligy, takže tohle vítězství je pro nás velice cenné. Obrovsky nám pomohl návrat Rio Ferdinanda, jehož zkušenosti jsou pro mužstvo strašně důležité. Ve spolupráci s Vidičem vytvořili neprostupnou dvojici a udrželi čisté konto. I zásluhou van der Saara, pochopitelně,“ kvitoval Ferguson výkon obrany, která v Premier League zatím hořela. Vždyť v šesti zápasech dostala devět gólů!

Chválou pak zahrnoval mladého Mexičana Javiera Hernandéze, jenž zápas rozhodl. „Musí ještě hodně pracovat. Tráví hodně času v posilovně, aby získal sílu kterou vzhledem k malé postavě potřebuje, ale fascinovalo mě, s jakou přirozeností se chopil nabídnuté šance,“ chválil svého Hráška.

Hráškovi se splnily sny

I Hernandéz přiznával, že se cítí jako v sedmém nebi. „Doma v Mexiku jsem Champions League pravidelně sledoval, protože je to jedna z nejdůležitějších soutěží na světě. A toužil jsem si ji zahrát, to se ví. Teď se mně splnilo hned několik snů naráz... Nejenže jsem si ji zahrál, ale dal jsem i gól. A pro naše mužstvo vítězný, což bylo ještě důležitější,“ rozplýval se malý „Hrášek“, který v anglické lize zatím nastoupil jen na 102 minut.

„Ta branka do sítě Valencie mně dodá spoustu sebedůvěry. Už proto, že jsem teprve na počátku kariéry, v dresu United začínám a musím na sobě hodně tvrdě pracovat, abych se do základní sestavy dostal. A že jsem neměl žádnou trému? Samozřejmě že jsem tlak vnímal, ale hrát v tomto týmu je pro mě ohromnou motivací,“ svěřoval se Javier Hernandéz po zápase, v němž se stal pro fanoušky Manchesteru United hrdinou.

Reklama

Související témata:
Hrášek