Hlavní obsah

V Realu začalo naplno fungovat kouzlo kouče Mourinha

PRAHA

U fotbalistů Realu Madrid začíná naplno fungovat kouzlo Josého Mourinha. Španělský celek pod svérázným Portugalcem, který přišel k "Bílému baletu" v květnu z Interu Milán, v nové sezóně ještě neprohrál a stále rostoucí formu potvrdil v úterním souboji proti AC Milán.

Foto: Albert Gea , Reuters

José Mourinho ve službách Realu Madrid zatím exceluje.

Článek

Real soupeři vrátil loňskou porážku a Mourinho po výhře 2:0 nešetřil chválou. Těší ho také to, že se jeho tým každým duelem zlepšuje.  "Odvedli jsme fantastickou práci a po taktické stránce jsme zvládli utkání velmi inteligentně. Zaslouženě jsme vyhráli," konstatoval po zápase Mourinho.

Zatímco před rokem Madridští se stejným soupeřem v totožné fázi soutěže padli 2:3, tentokrát mu zasadili v úvodní čtvrthodině dva gólové údery, ze kterých se už nezvedl. "Dobrý začátek nám všechno ulehčil. Milán nám rychlostně nestačil, dali jsme první gól a pak rychle druhý. A kdybychom proměnili další šance, mohli jsme klidně vyhrát 4:0," podotkl Mourinho, který si zatím může svoji misi v Realu jen pochvalovat.

Pod novým trenérem nepoznali porážku

V úvodních deseti zápasech sezóny jeho noví svěřenci nepoznali hořkost porážky, dostali jen tři góly a jejich výkony navíc postupně rostou. "Vývoj týmu je pozitivní. Stále se zlepšujeme, hráči se pořád chtějí učit, vyhrávat a tvrdě pracovat. Mé soužití s nimi i klubem stále roste," liboval si Mourinho, který touží jako první kouč v historii vyhrát Ligu mistrů se třetím klubem. Dosud se mu to povedlo s Portem a Interem Milán, s Realem zatím po třech kolech vede bez ztráty bodu základní skupinu.

Hosté v Madridu znovu nezvládli začátek a na rozdíl od loňského duelu se jim letos skóre otočit nepodařilo. "V úvodu jsme měli přílišný respekt. Myslím, že jsme Realu hodně ulehčili život. Začali jsme hrát až za stavu 0:2, což se nám nestalo poprvé. Musíme to co nejrychleji změnit," řekl milánský trenér Massimiliano Allegri.

Žilina předvedla nejlepší výkon ve skupině

Žilina předvedla v Marseille nejlepší výkon v základní skupině, ani ten jí ale k prvním bodům nestačil. Pod porážku 0:1 se zaváháním při gólové hlavičce Souleymaneho Diawary podepsal brankář Martin Dúbravka. "Ten gól mě mrzí. Škoda, že se mi nepodařilo míč víc nadzdvihnout, potom by to šlo nad břevno," litoval slovenský brankář.

Kouč Pavel Hapal věří, že slovenský šampión vrátí soupeři porážku v domácí odvetě. "Myslím, že nikdo nečekal od našeho týmu takhle dobrý výkon. Dokázali jsme Marseille konkurovat a je škoda, že jsme neuhráli aspoň bod. Matematicky naše šance na třetí místo stále žije a já věřím, že si před našimi fanoušky povedeme lépe," řekl český trenér.

Reklama