Hlavní obsah

Nepolapitelný kanonýr Eto’o má na mušce londýnské Kohouty

MILÁN

Výstavní šlágr, jakým byl v úterý duel Realu Madrid s AC Milán, tentokrát středeční program fotbalové Ligy mistrů nenabízí. Zajímavých duelů však slibuje hned několik, v první řadě souboj obhájce trofeje Interu Milán s Tottenhamem Hotspur. Bitva s anglickým soupeřem bude pikantní pro španělského kouče Rafaela Beníteze, celá Evropa je pak zvědavá na kanonýra Samuela Eto’a.

Článek

Sedí už sice na lavičce Interu, přesto je pro „Rafu“ zápas s Tottenhamem příležitostí k pomstě. Anglický tým se představuje v kontinentálním poháru číslo jedna teprve podruhé v historii. Do předkola Ligy mistrů se Kohouti dostali právě na úkor mužstva z Anfield Road, na jehož lavičce Benítez seděl. Liverpool pak kouče propustil a musel se spokojit s účastí v Evropské lize.

„Je to čtyři a půl měsíce, co jsem z Anglie odešel. Současný Tottenham se příliš neliší od týmu, proti němuž jsem v Premier League stál naposledy. Bude těžké je porazit, ale v našich silách to je,“ říká Rafael Benítez.

Redknapp chtěl kdysi kanonýra koupit, teď ho musí uhlídat

Sebevědomí mu dodává především střelecká forma jeho elitního kanonýra. Kamerunec Samuel Eto’o zaznamenal v posledních jedenácti zápasech fantastických dvanáct gólů. Když se v této sezóně netrefil on, Inter nevyhrál a dokonce ani neskóroval. Teď jsou navíc zraněni další útočníci Milito a Panděv. „Samuel je ve skvělé formě, což je pro nás dobrá zpráva, ale umíme dávat góly i jinak,“ ujišťuje Benítez.

Jeho protějšek Harry Redknapp samozřejmě ví, že pokud chce Tottenham na San Siru uspět, musí kamerunského střelce uhlídat. „Je to fantastický hráč. Inter udělal úžasný obchod, když ho z Barcelony přivedl. Když Eto’o hrával ještě za Mallorku, chtěl jsem ho přivést do West Hamu, který jsem tehdy trénoval... Máme však hráče, kteří by ho mohli uhlídat,“ líčí kouč Tottenhamu.

Oba týmy mají po dvou zápasech na svém kontě po čtyřech bodech, ve prospěch italského šampióna hovoří o gól lepší skóre. „Očekávám nesmírně náročný zápas proti soupeři, který je silný především po mentální stránce a má smrtící protiútoky. Musíme hrát nadstandardně dobře, pokud chceme získat tři body,“ uzavírá Benítez, který se s Redknappem utkal ve vzájemných soubojích třináctkrát.

Středeční zápasy Ligy mistrů (vše od 20:45)
Skupina A: Inter Milán - Tottenham Hotspur (ČT4), Twente Enschede - Werder Brémy.
Skupina B: Schalke 04 - Hapoel Tel Aviv, Olympique Lyon - Benfica Lisabon.
Skupina C: Glasgow Rangers - Valencie, Manchester United - Bursapor.
Skupina D: FC Barcelona - FC Kodaň (Pospěch, Nova Sport), Panathinaikos Atény - Rubin Kazaň.

Reklama

Související témata: