Hlavní obsah

Tottenham chystá Interu odvetu za přestřelku v Miláně

LONDÝN

Londýnští „Kohouti“ versus Inter Milán, obhájce trofeje. To je nejlákavější duel úterního večera ve fotbalové Lize mistrů. Tottenham před dvěma týdny na San Siru málem vymazal čtyřgólové manko a nakonec o deseti prohrál jen 3:4. Před odvetou je sice oslaben o pět klíčových hráčů, zázračný velšský mladík Gareth Bale, jenž se v Miláně blýskl hattrickem, je však v pohotovosti!

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Javier Zanetti z Interu Milán (vpravo) střílí gól přes Williama Gallase do sítě Tottenhamu.

Článek

Fanoušci se mají na co těšit. Duel Interu s Tottenhamem nabídl v minulém dějství Ligy mistrů úžasné fotbalové drama. Pokud se mu přiblíží také londýnská odveta obou soupeřů, musí stát za to.

Inter doma hrál již od 10. minuty proti deseti a „Kohouti“ byli po vyloučení svého brankáře Gomese na odpis. Tím spíše, že po půlhodině prohrávali 0:4... Po přestávce se však hrdinou oslabeného týmu stal Gareth Bale. Jedenadvacetiletý Velšan dovršil v nastavení čistý hattrick a málem obral zkoprnělý Inter o výhru.

Úžasný Velšan znovu hrozí

Není tedy divu, že právě Bale by měl být na White Hart Lane hlavním nástrojem pomsty. „Je to neuvěřitelný mladý hráč. Dává góly, vydrží běhat snad celý den. Může hrát kdekoliv na levé straně, na světě na těchto pozicích teď není moc lepších fotbalistů. Určitě Garetha v nejbližší době nikam neprodáme,“ pěje ódy kouč Harry Redknapp.

Obránce Tottenhamu Hotspur Gareth Bale zazářil třemi zásahy do sítě Interu Milán.foto: ČTK/AP/Luca Bruno

Pro odvetu mu navíc příliš dalších zbraní nezbývá. Mimo hru jsou totiž Defoe, Dawson, King, Van der Vaart i potrestaný Gomes, což je vážný zásah do sestavy. „Všichni tito hráči patří k oporám mužstva. Jinými slovy mohu říct, že proti Interu nastoupíme bez našich pěti nejlepších hráčů. Určitě nás čeká náročný úkol, my se však předem nevzdáváme a chceme získat tři body. Ani vynucené absence nic nemění na tom, že naším prvořadým cílem je postup do další fáze,“ nevzdává se Redknapp.

Milánští už jsou prý poučení

Inter si spolu s Barcelonou a Lyonem může zajistit postup již v úterý večer. A dobře ví, že na Balea si musí dát velký pozor. „V prvním utkání byl prostě tak rychlý, že ho naši hráči nestihli pokrýt. Navíc jsme už na hřišti trochu relaxovali, což se víckrát nesmí stát. Jsme zase o něco víc poučení,“ slíbil trenér Rafael Benítez.

Jeho trumfem je kanonýr Samuel Eto‘o, který ve třech úvodních zápasech nasázel šest gólů a je nejlepším podzimním střelcem soutěže. Pro „Rafu“ má úterní večer pikantní příchuť - poprvé se představí v soutěžním utkání v Anglii poté, co v létě skončil na lavičce Liverpoolu. A na hřiště Tottenhamu moc dobré vzpomínky nemá. Poslední tři zápasy pod jeho vedením tady „Reds“ prohráli...

Úterní zápasy 4. kola Ligy mistrů
Skupina A: 20:45 Tottenham Hotspur - Inter Milán (Nova Sport), Werder Brémy - Twente Enschede.
Skupina B: 20:45 Hapoel Tel Aviv - Schalke 04, Benfica Lisabon - Olympique Lyon.
Skupina C: 20:45 Valencie - Glasgow Rangers (ČT4), Bursaspor - Manchester United.
Skupina D: 18:30 Rubin Kazaň - Panathinaikos Atény, 20:45 FC Kodaň (Pospěch) - FC Barcelona.

Reklama

Související témata: