Hlavní obsah

Pospěchova Kodaň remizovala s Barcelonou, Inter prohrál s Tottenhamem

PRAHA

Ani jeden ze tří adeptů neuspěl. Fotbalisté Barcelony, Interu Milán a Olympique Lyon mohli mít již po čtvrtém kole základní fáze Ligy mistrů jistotu postupu do jarního osmifinále, soupeři ale byli proti. Barcelona remizovala na hřišti dánské Kodaně 1:1, obhájce titulu Inter Milán prohrál v Londýně s Tottenhamem 1:3 a Lyon podlehl na hřišti Benfiky Lisabon 3:4.

Foto: Jens Dresling, ČTK/AP

Fotbalisté FC Kodaň oslavují remízu s Barcelonou.

Článek

Kodaň před čtrnácti dny navzdory porážce 0:2 sehrála v Barceloně sympatickou partii a favorita se nezalekla ani tentokrát. Po třech minutách dokonce mohla vést, Claudemirova rána se otřela o brankovou konstrukci. Na druhé straně trefil tyč Villa. Hosty poslal po půlhodině do vedení s pomocí tyče Messi, ale hned po minutě srovnal agilní Claudemir.

Po pauze se dánský mistr zbytečně nezatáhl a nepouštěl Barcelonu k mnoha šancím. Se štěstím a s pomocí tyče po Pedrově ráně ustál i nastavení a udržel domácí neporazitelnost v Lize mistrů. Remíza 1:1 nahrává oběma týmům - katalánský gigant vede tabulku, Kodaň je druhá se slibným čtyřbodovým náskokem před Kazaní.

Rubin totiž nedokázal gólově vyjádřit trvalou územní převahu proti Panathinaikosu Atény a s řeckým soupeřem uhrál stejně jako před dvěma týdny bezbrankovou remízu. Ruský mistr opět potvrdil, že v jeho zápasech příliš gólů nepadá. V devatenácti utkáních v evropských pohárech skóroval pouze sedmnáctkrát, na druhou stranu inkasoval rovněž jen sedmnáct branek. Panathinaikos vyšel v Lize mistrů střelecky naprázdno potřetí za sebou a stále tak čeká na jubilejní 300. trefu v pohárech.

Rafael van der Vaart z Tottenhamu překonává brankáře Interu Luku Castellazziho.foto: ČTK/AP/Sean Dempsey

Také Inter potřeboval k jistotě postupu zvítězit, ale zápas na stadiónu White Hart Lane mu vůbec nevyšel. Tottenham vrátil obhájci titulu porážku 3:4 z prvního vzájemného duelu na San Siru a po výborném výkonu zvítězil 3:1. Do vedení poslal domácí z hranice ofsajdu Van der Vaart, který přitom původně neměl kvůli zranění nastoupit. Po hodině se důrazem prosadil Crouch a hostům už nebylo nic platné, že se i ve čtvrtém utkání skupiny trefil kanonýr Eto'o. V závěru totiž definitivně rozhodl Pavljučenko.

Tottenham se překvapivě dostal o skóre do čela skupiny A a k Interu se na rozdíl dvou bodů přiblížil nizozemský mistr Twente. Hosté v Brémách využili vyloučení domácího Fringse a dvěma brankami v posledních deseti minutách si při svém debutu v soutěži připsali premiérový triumf.

Maxi Pereira z Benfiky Lisabon (vpravo) bojuje o míč s Michelem Bastosem z Lyonu.foto: Reuters/Rafael Marchante

Postup mohl s předstihem oslavit ještě Lyon, kdyby bodoval na hřišti Benfiky Lisabon. Dosavadní suverén skupiny B, který v předešlých třech zápasech neztratil ani bod, však potvrdil, že se mu v Portugalsku nedaří. Vyhrál tam pouze jediný z předchozích šesti duelů a neuspěl ani dnes.

Naději na dobrý výsledek ztratil Olympique hned v první půli, během níž třikrát inkasoval. V závěru sice mocně dotahoval, ale prohru 3:4 už neodvrátil. Benfica neprohrála doma s francouzským soupeřem ani desátý zápas. I tak se Lyon udržel v čele tabulky, neboť Schalke jen remizovalo 0:0 na půdě Hapoelu Tel-Aviv.

Ve skupině C výrazně nakročil k postupu Manchester United, kterému stačil k výhře 3:0 nad outsiderem Bursasporem povedený druhý poločas. Po změně stran se prosadil křížnou střelou Fletcher, pak se trefil Obertan a svým prvním gólem v Lize mistrů pečetil výhru Bébé. Hosté si upevnili první místo v tabulce, naopak turecký mistr jako jediný v soutěži stále čeká na úvodní trefu a už ztratil i teoretickou naději na postup.

Na druhé místo poskočila rovněž po vítězství 3:0 nad Glasgow Rangers Valencie.

Liga mistrů - 4. kolo základních skupin
Skupina A
Tottenham Hotspur - Inter Milán 3:1 (1:0)
Branky: 18. Van der Vaart, 61. Crouch, 89. Pavljučenko - 80. Eto'o. Rozhodčí: Kassai (Maď.). Diváci: 34.000.
Werder Brémy - Twente Enschede 0:2 (0:0)
Branky: 81. Chadli, 84. De Jong. Rozhodčí: Hamer (Luc.). ČK: 76. Frings (Brémy). Diváci: 30.000.
Skupina B
Hapoel Tel-Aviv - Schalke 04 0:0
Rozhodčí: De Bleeckere (Belg.). Diváci: 15.000.
Benfica Lisabon - Olympique Lyon 4:3 (3:0)
Branky: 32. a 67. Coentrao, 20. Kardec, 42. García - 75. Gourcuff, 85. Gomis, 90.+5 Lovren. Rozhodčí: Thomson (Skot.). Diváci: 38.000.
Skupina C
Valencie - Glasgow Rangers 3:0 (1:0)
Branky: 33. a 71. Soldado, 90. Costa. Rozhodčí: Brych (Něm.). Diváci: 33.000.
Bursaspor - Manchester United 0:3 (0:0)
Branky: 48. Fletcher, 73. Obertan, 77. Bébé. Rozhodčí: Stark (Něm.). Diváci: 22.000.
Skupina D
FC Kodaň - FC Barcelona 1:1 (1:1)
Branky: 32. Claudemir - 31. Messi. Rozhodčí: Balaj (Rum.). Diváci: 36.000.
Rubin Kazaň - Panathinaikos Atény 0:0
Rozhodčí: Chapron (Fr.). Diváci: 23.000.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články