Hlavní obsah

Chelsea plánuje bleskový postup, Čech chválí charakter týmu

LONDÝN

Zajistit si v co nejkratší možné době postup v Lize mistrů a v závěru roku se více soustředit na obhajobu mistrovského titulu v Premier League. To je cíl fotbalistů londýnské Chelsea, který chtějí naplnit v utkání se Spartakem Moskva. Spolu s nimi si postup do jarních bojů v Lize mistrů mohou ve středu večer zajistit také tři další velkokluby - Arsenal, Bayern Mnichov a Real Madrid.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Petr Čech na tréninku fotbalistů Chelsea

Článek

Chelsea má postup ze základní skupiny na dosah a její kouč Carlo Ancelotti nezastírá, jak podstatné pro něj je neztrácet čas a ušetřit síly. „Je velmi důležité, abychom Spartak porazili. Můžeme si tak zajistit postup ze skupiny a zároveň i první místo. To by nám umožnilo více se soustředit na domácí ligu,“ plánuje „Carletto“. Jeho Blues přitom stačí na domácím Stamford Bridge k postupu i remíza.

„Nejde jen o odpočinek opor v závěru skupiny. Mužstvo by mohlo hrát bez tlaku a také bychom mohli nasadit mladé, aby sbírali zkušenosti. Proto je velmi důležité získat tyto tři body. Víme ale, že to nebude lehké, v Rusku jsme měli problémy,“ připomněl Ancelotti nedávnou výhru 2:0 v Moskvě.

Čech už plánuje obhajobu mistrovského titulu

Podle českého gólmana Petra Čecha půjde Chelsea do zápasu posílena víkendovým vítězstvím v Blackburnu. Lídr anglické ligy tam prohrával 0:1, ale nakonec vyhrál 2:1. „Ukázali jsme charakter a velké odhodlání vyhrát. Je pravda, že nám v tom zápase vše nevycházelo, ale o to důležitější a krásnější jsou tři body. Stále vedeme tabulku o pět bodů, musíme v tom pokračovat,“ libuje si brankář.

Brankář Chelsea Petr Čech (vzadu) pozorně sleduje snahu obránce Ivanoviče (vlevo) o odblokování Wellitona ze Spartaku Moskva.foto: ČTK/AP/Ivan Sekretarjev

Také on má na paměti další ligový program. O víkendu nastoupí Chelsea v Liverpoolu a v prosinci ji čeká „výživná“pasáž, kdy po sobě narazí na Tottenham, Manchester United a Arsenal. „To bude velmi těžké období, ale musíme tyto zápasy vyhrát. V minulé sezóně jsme stavěli právě na vítězstvích nad našimi největšími konkurenty. Hlavně díky tomu jsme vyhráli ligu,“ připomněl Čech.

Real má v bitvě gigantů namířeno na 700. gól

Po dvou týdnech se zopakuje bitva gigantů, Real Madrid čeká na San Siru odveta s AC Milán. „Bílý balet“ potřebuje buď vyhrát, nebo remizovat a spoléhat se na to, že Auxerre neprohraje s Ajaxem Amsterdam.

„V Miláně nás čeká mimořádně náročný duel, domácí si nemohou dovolit další prohru. My chceme jednoznačně získat tři body, klíčem k úspěchu bude solidní obrana,“ řekl Sami Khedira, záložník Realu.

Madridský velkoklub v prvním vzájemném duelu zvítězil 2:0, teď má na dosah také jeden historický milník. „Bílý balet“ je jediný gól od pokoření hranice 700 vstřelených branek v evropských pohárech; pro srovnání druhý nejlépe střílející tým Bayern Mnichov jich má na kontě jen 453...

Středeční program 4. kola Ligy mistrů (začátky ve 20:45)
Skupina E: Basilej - AS Řím, Kluž - Bayern Mnichov.
Skupina F: Chelsea - Spartak Moskva (Nova Sport), Žilina - Marseille.
Skupina G: Auxerre - Ajax Amsterdam, AC Milán - Real Madrid (ČT4).
Skupina H: Šachtar Doněck - Arsenal, Partizan Bělehrad - Braga.

Reklama

Související témata: