Hlavní obsah

Sparto, kdo tě to vyřadil!? Evropa se teď směje „šlehačkové“ Žilině

Kvalifikace Ligy mistrů je dávno pryč, přesto fotbalistům Sparty a jejich příznivcům zase ožila před očima. Ztroskotali přece na Žilině, která je teď celé Evropě pro smích. Hapalovi hoši prohráli pod Dubňom 0:7 s Marseille, což je nejtěžší domácí porážka v historii soutěže. Letenští si o to víc musejí drbat hlavu, že nedokázali příhodného losu v závěrečném předkole využít a do Ligy mistrů postoupit...

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Akce, po níž hráč Marseille André-Pierre Gignac (uprostřed) dal svůj třetí gól v zápase. Střele se snaží zabránit Mário Pečalka ze Žiliny (ve skluzu).

Článek

Šok je slabé slovo. Pro žilinské „šošony“ byl domácí duel s Marseille poslední nadějí, jak zabojovat aspoň o třetí příčku ve skupině. Místo toho se však inkasováním sedmigólového debaklu postarali o jeden z historických rekordů Ligy mistrů. Evropskému tisku teď jsou logicky pro smích.

„Útočník Gignac přispěl hattrickem k rekordní výhře Marseille 7:0 na hřišti soupeře a k demolici ‚šlehačkových‘ chlapců ze Žiliny,“ ironizuje agentura AFP. „Žilinští fanoušci se nemohli dočkat závěrečného hvizdu rozhodčího. Marseille nadělilo jejich týmu pouze sedm gólů,“ přidává se BBC.

Sedm extra, Marseille se vysmálo Žilině

„Nemilosrdná kanonáda Marseille v Žilině. Olympique má již jisté třetí místo ve skupině, Žilina je poslední. Utrpěla nejvyšší prohru domácího mužstva v historii soutěže,“ připomíná server uefa.com.

„Marseille se vysmálo Žilině! Za půl hodiny bylo vše vybaveno a výsledek umožňuje bojovat Olympique o osmifinále,“ hlásí Sport24.com.

Ve Francii pak zní především hrdost na tým kouče Didiera Deschampse. „Marseille, sedm extra! Teď bude bojovat o vstupenku do osmifinále se Spartakem Moskva,“ připomíná L’Equipe. „Marseillské tornádo v Žilině. Základem úspěchu byla první třetina zápasu, domácí se jen trápili,“ všímá si Le Parisien. „Velké vítězství v Žilině. Marseille mohlo po třech gólech pustit nohu z plynového pedálu, ale hrálo naplno až do konce a je z toho rekord Ligy mistrů - 0:7,“ oceňuje Le Figaro.

Reklama

Související témata: