Hlavní obsah

VIDEO: Vyvrhel Rooney je zpátky, zatím jako pan Penalta

GLASGOW

Vítej zpátky, kontroverzní hrdino. Déle než měsíční pauzu sice Wayne Rooney ukončil již o víkendu, to se však v utkání s Wiganem jen mihl. Teprve ve středečním duelu fotbalové Ligy mistrů nastoupil od začátku – a těsně před koncem proměněnou penaltou na hřišti Glasgow Rangers rozhodl ostře sledovanou bitvu o Británii ve prospěch Manchesteru United. Výhra 1:0 zajistila „Rudým ďáblům“ postup ze skupiny.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Wayne Rooney z Manchesteru United (vpravo) slaví proměněnou penaltu v utkání Ligy mistrů proti Glasgow Rangers.

Článek

Tři minuty před koncem zmrazil celý Ibrox Park. Wayne Rooney potrestal faul Naismitha na Fabia a z penaltového puntíku vstřelil jediný gól zápasu. V tu chvíli byl aspoň na čas zapomenut jeho zlý příběh – aféra s prostitutkou, rozpadající se manželství, trucování před podpisem nové smlouvy, zranění…

„Bylo v tom až příliš mnoho nervů,“ líčil okamžik, kdy si vzal míč a postavil si ho k penaltové exekuci. „Věděl jsem moc dobře, kam jdu a co musím udělat. Naštěstí jsem poslal míč do branky, což je pro mě samozřejmě trochu úleva. Doufám, že na to teď mohu navázat a konečně nastartuji nějakou gólovou sérii,“ usmál se Rooney.

Zatím totiž v této sezóně vystupuje jako Pan Penalta. Ve středu dal teprve svůj druhý gól v ročníku, ten první zaznamenal také z pokutového kopu proti West Hamu… Po léčebném pobytu v USA je Rooney o šest kilo lehčí a fit. „Cítil jsem se dobře po celý zápas. Jsem rád, že jsem konečně odehrál celých 90 minut. To mi pomohlo. I v závěru jsem ještě měl síly. Týden v Americe mi rozhodně pomohl.“

Postup už tedy mají Reds v kapse. Teď jim ještě půjde o to, aby v posledním utkání doma s rovněž postupující Valencií uhájili první místo ve skupině. Na ni mají tři body k dobru. „Je to důležité, chceme se pochopitelně v další fázi vyhnout nejsilnějším soupeřům. I proto nás kouč Ferguson před zápasem upozorňoval, že je důležité v Ibrox Parku vyhrát. Nebylo to snadné, zejména pokud mají Rangers tak mnoho hráčů za míčem. Bylo těžké bořit, museli jsme být trpěliví až do konce. A to se nám opravdu vyplatilo,“ oddechl si Rooney.

Reklama