Hlavní obsah

VIDEO: Tottenham se vyhrabal z průšvihu a teď oslňuje fotbalovou Evropu

Tottenham je kometou probíhajícího ročníku Ligy mistrů. Ve skupině A snadno drží krok s obhájcem trofeje Interem Milán a na své půdě si na něj dokonce vyšlápl, když zvítězil 3:1. Po středečním vítězném utkání s Werderem Brémy (3:0) si tým z Londýna zajistil postup do osmifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže. Kohouti přitom do Champions League vůbec nemuseli postoupit...

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Tottenhamu Peter Crouch (vlevo), Aaron Lennon (uprostřed) a Gareth Bale se radují z branky.

Článek

Ve čtvrtém předkole svěřenci Harryho Redknappa prohrávali na hřišti švýcarských Young Boys již 0:3. Londýňané v Bernu nakonec prohráli, ale porážku dokázali eliminovat po brankách Bassonga a Pavljučenka. V domácí odvetě pak Tottenham jasně dominoval, když zejména díky Crouchově hattricku zvítězili přesvědčivě 4:0 a do milionářské soutěže premiérově postoupil.

Redknappovi svěřenci rozhodně neplní roli otloukánka základní skupiny. Zejména v domácích zápasech jsou neporazitelní. Svým soupeřům nasázeli ve třech zápasech již deset branek a získali plný počet devíti bodů. Desátý sebrali v Brémách Werderu za remízu. Svou sílu deklaroval anglický klub zejména na San Siru, kde sice s Interem prohrával již 0:4, ale ze závěru utkání se stalo pořádné drama, když hvězda týmu Gareth Bale snižoval hattrickem na 3:4. Italský celek přesto dokázal vítězství udržet.

Boj s Interem o první místo ve skupině

V odvetném utkání na domácí půdě však šestý celek Premier League dokázal Inter porazit 3:1 a ve středu si po vítězství nad Brémami 3:0 zajistil postup do osmifinále Champions League. Právě s Interem se Tottenham porve o první místo v tabulce. V posledních zápasech se Londýňané představí na hřišti Twente (první zápas 4:1 pro Tottenham) a Inter bude hrát na hřišti Werderu Brémy (první zápas 4:0 pro Inter).

„Můžeme si to (hraní v Lize mistrů) užívat dál. Doufám, že se nám podaří udělat dobrý výsledek v Twente,“ citoval Redknappa Daily Telegraph po středečním utkání s Brémami. „Bylo by to přínosté, protože skončit ve skupině na prvním místě skýtá velkou výhodu. Zvláště podíváme-li se na vývoj v ostatních skupinách,“ vysvětluje kouč.

„Na prvních místech v dalších skupinách jsou některé velmi dobré týmy. Jako Real Madrid a Barcelona. Chci vyhrát v příštím zápase a dostat se v soutěži co nejdále,“ pokračuje ve svých ambiciózních plánech Redknapp.

Záložník Tottenhamu Gareth Balefoto: Reuters/Dylan Martinez

Zraky mnoha fanoušků byly znovu upřeny na Balea, který na sebe upozornil zejména skvělým výkonem na hřišti Interu Milán. Další branku vstřelil i v domácím utkání proti Twente. Ve středu sice v 54. minutě neproměnil za stavu 2:0 pokutový kop, přesto na sebe upozornil několika skvělými akcemi a častou střelbou, při níž dvakrát trefil břevno soupeřovy branky. „Některé situace Gareth vyřešil úžasně. Některé jeho pasy v plné rychlosti byly fantastické,“ pochválil i přes neproměněnou penaltu Redknapp svého svěřence.

„Trochu to připomínalo zápas proti Interu Milán, v němž jasně přehrával jejich pravého obránce (Maicon - pozn. red.). Měli jsme zprávy o tom, že pravý obránce Brém (Fritz) často trápí útočníky soupeře svými kvalitními výkony, ale Gareth ho přinutil několikrát se pěkně zapotit,“ usmíval se Redknapp, jehož týmu se daří i v anglické nejvyšší soutěži. Po vítězství nad Arsenalem ztrácí Tottenham na vedoucí Chelsea šest bodů.

Reklama

Související témata: