Hlavní obsah

VIDEO: Potrestejte Mourinha za tu šaškárnu, žádá Arsene Wenger

LONDÝN

Manažer Arsenalu Arsene Wenger žádá evropskou fotbalovou federaci UEFA, aby potrestala Real Madrid a jeho kouče Jose Mourinha za „hroznou šaškárnu“, tedy za podezřelé červené karty udělené v úterním utkání Ligy mistrů Xabi Alonsovi a Sergiu Ramosovi.

Foto: Bas Czerwinski, ČTK/AP

Xabi Alonso (zcele vlevo) dostává červenou kartu a je tomu rád.

Článek

UEFA už se případem začala zabývat. A pokud uzná, že se hráči i trenér dopustili nesportovního chování, čeká je zřejmě velmi tvrdý trest.  Fotbalisté čelí obvinění, že se nechali úmyslně vyloučit, aby si odbyli karetní tresty ještě v posledním zápase skupiny, ze které už má Real jistý postup do osmifinále.

Do případu jsou také zapleteni oba gólmani Madridu Realu Jerzy Dudek a Iker Casillas, kteří údajně měli předávat dál Mourinhovy příkazy k Alonsovi a Ramosovi. Vše je prý průkazně zdokumentováno na fotografiích a televizních záběrech.

Případ bude mít první slyšení v úterý a podle Arsena Wengera by UEFA měla sáhnout k tvrdým trestům: „Tady by se mělo trestat. Tohle už nechci vidět. Je smutné vidět něco takového ve velkém zápase, dělá to špatnou image.“

Mourinho nekalosti odmítá

„Respektuji Real pro jeho kvalitu a za to, co dělá. Ale tohle prostě nechcete na fotbalových stadionech vidět. Chci respekt k lidem, kteří si zaplatí za zápas. Tohle nemůžeme akceptovat,“ pokračoval Wenger.

K potrestání trenéra Mourinha vyzval i hráč Tottenhamu Jermain Defoe. „Dobře, že UEFA podnikne nějaké kroky. Mourinho je top trenér, ale v takových věcech nemůžeme dál pokračovat,“ napasal Defoe na sociální síť Twitter.

Trenér Realu však jakékoliv nesportovní chování ze své strany popřel: "Mluvil jsem při utkání s řadou hráčů, nejen s Ramosem a Alonsem. Důležité je, že jsme po skvělé hře zvítězili 4:0, mluvme raději o tom.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články