Hlavní obsah

VIDEO: Vlastňák jako z kabaretu, i nemotorný gólman se musel smát

PRAHA

Hezky to vymňoukli, jen co je pravda. Úterní program fotbalové Ligy mistrů nabídl řadu rozmanitých gólů, ale jeden nad nimi ční vysoko. Klidně by se mohl pouštět v silvestrovských kuriozitách... Postarali se o něj hráči nizozemského mistra FC Twente Enschede v utkání s anglickým Tottenhamem Hotspur. "Vyrobili" parádního vlastence! Přestože domácí třikrát prohrávali, pokaždé vyrovnali na konečných 3:3.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Gólman Twente Sander Boschker nevěří, jaké minely se v duelu s Tottenhamem dopustil.

Článek

Obránce Peter Wisgerhof posílal "malou domů" brankáři Sandero Boschkerovi, aby nedovolil dotírajícímu Defoeovi ohrozit branku. To ovšem útočník "Kohoutů" ani nemusel, vypečená dvojka to udělala za něj... Boschker totiž míč špatně trefil a na světě byl mimořádně vtipný vlastenec. Vždyť i samotný gólman Twente se po této zbytečné situaci usmíval...

„Může se to stát,“ kroutil hlavou nad pokaženým zákrokem čtyřicetiletý brankář. „Myslel jsem, že míč mám, ale ukázalo se, že ne,“ dodal Boschker se smířeným úsměvem. „Je mi ho líto. Bylo to vinou kluzkého povrchu. Mně samotnému se málem povedlo něco podobného ve druhém poločase,“ politoval svého soupeře gólman Tottenhamu Heurelho Gomes.

Ve druhém utkání závěrečného kola skupiny A obhájce titulu Inter Milán prohrál v Brémách s Werderem rozdílem třídy 0:3, ale svěřenci kouče Rafaela Beníteze si postup zajistili již v předchozím kole. Před losem osmifinále však nebudou nasazeni. Tottenhamu totiž stačila divoká remíza 3:3 s Twente k tomu, aby při své vůbec první účasti v Lize mistrů vyhrál skupinu.

Reklama

Související témata: