Hlavní obsah

Hrůza. Chelsea se bojí hrát fotbal, nechápe Ancelotti

MARSEILLE

Co se to děje, diví se fanoušci fotbalové Chelsea, která se po solidním začátku sezóny utápí v krizi. Tu mělo před klíčovými duely podzimu v Premier League zlomit středeční utkání Ligy mistrů v Marseille, jenže svěřenci Carla Ancelottiho si po bídném výkonu odvezli z Francie další porážku a sebevědomí obhájce titulu dostalo další ránu.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Zklamaný brankář Chelsea Petr Čech. Chelsea prožívá krizi.

Článek

Od porážky s Liverpoolem před měsícem to jde s „Blues“ pořádně s kopce. Přišla šokující domácí prohra se Sunderlandem 0:3, porážka v Birminghamu, nečekané ztráty s Newcastelem a Evertonem a nakonec porážka v Marsseille. Londýnský celek navíc měl co dělat, aby doma porazil suverénně nejhorší tým Ligy mistrů, slovenskou Žilinu.

„Myslím, že jsme prostě ztratili sebevědomí, teď se trochu bojíme hrát fotbal. Musíme ale jít dál, zůstat kompaktní a připravovat se na další zápasy,“ zhodnotil trápení svých svěřenců Ancelloti, který musí nyní svůj tým vyburcovat před důležitými ligovými zápasy s Tottenhamem, Manchesterem United a Arsenalem.

Carlo Ancelotti: Bojíme se hrát fotbal.foto: ČTK/AP

I proto chtěl manažer Chelsea v Marseille vyhrát, a přestože jeho tým měl už jistý postup z prvního místa, neposlal na hřiště náhradníky. Výhra měla uvadající mužstvo povzbudit, jenže šance na body sebral Londýňanům v poslední desetiminutovce Brandao gólem na konečných 1:0.

Potřebujeme jen vítězství

„První půle byla z naší strany dobrá, v obraně jsme podle mě hráli dobře. Měli jsme několik šancí a mohli jsme také kopat penaltu,“ připomněl kouč neobvyklý moment, kdy ruský sudí po zákroku na Drogbu nejprve nařídil pokutový kop, ale po konzultaci s asistentem původní rozhodnutí zrušil.

Podle Ancelottiho ale současná krize Chelsea není žádnou tragédií: „Možná jen potřebujeme jedno vítězství. Teď k tomu budeme mít proti top týmům skvělou příležitost.“

Kromě sportovní krize se však v souvislosti s Chelsea hovoří i o personálních neshodách v klubu a údajných neshodách mezi trenérem a majitelem Romanaem Abramovičem. Spekuluje se také o odvolání Carla Ancelottiho, který se však podle svých slov o místo neobává.

Dobrou zprávou pro tým ze Stamford Bridge je alespoň to, že se do tréninku vrátil Frank Lampard.

Reklama

Související témata: