Hlavní obsah

Hapal: Alespoň jsme si Ligu mistrů zahráli

ŽILINA

Český trenér fotbalistů Žiliny Pavel Hapal čekal od vystoupení svého týmu v Lize mistrů víc. Slovenský šampión, který ve čtvrtém předkole připravil o účast v prestižní soutěži pražskou Spartu, prohrál všech šest utkání a inkasoval 19 branek, čímž vyrovnal negativní rekord Ligy mistrů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Žiliny Pavel Hapal.

Článek

"Můžeme se chlácholit aspoň tím, že jsme se do této elitní soutěže na rozdíl od jiných mužstev podívali a teď víme, že se musíme do budoucna ještě hodně učit," uvedl Hapal po středeční porážce 1:2 se Spartakem Moskva. "Určitě jsme od našeho účinkování v Lize mistrů čekali víc, minimálně zisk alespoň jednoho bodu," prohlásil český kouč.

Ve středečním utkání měli jeho svěřenci k bodovému zisku nakročeno, když od 48. minuty vedli zásluhou Tomáše Majtána, který dal teprve třetí gól Žiliny v soutěži. Spartak však vzápětí skóre otočil díky brankám Brazilců Alexe a Ibsona.

"Přišla hloupá chyba"

"Možná jsme měli hrát za stavu 1:0 více dozadu, ale to se z lavičky těžko říká. Přišla hloupá chyba, protihráč šel sám na brankáře a bylo vyrovnáno," uvedl Hapal. "V prvním poločase jsme se snažili hrát ze zabezpečené obrany, ale to moc neumíme. Žilina dnes hraje nátlakový fotbal a na brejky se nám hraje hodně těžko," dodal.

Podle kouče Spartaku Valerije Karpina se projevila větší kvalita kádru hostů. "Ukázalo se, že můj tým je lepší po fotbalové stránce i co se týče výplatních pásek," uvedl, ale navzdory třetímu vítězství v soutěži kritizoval své mužstvo za předvedený výkon. "Těžko jsme se prosazovali v útoku, Žilina hrála v defenzivě opatrně. Způsob, jakým jsme dnes vyhráli, mě netěší," řekl ruský trenér.

Narazí Spartak na Spartu?

Jeho tým čekají jarní boje v Evropské lize, v níž může Spartak narazit i na Spartu Praha. "V Evropské lize půjdeme do všech zápasů s cílem zvítězit," uvedl Karpin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články