Hlavní obsah

Z ostudy Žiliny v Lize mistrů si nic neděláme, říká Rilke

Josef PešoutSport.czPrávo

Ofenzivní fotbalový záložník Emil Rilke poznal v minulých měsících atmosféru Ligy mistrů v dresu MŠK Žilina, kde patřil společně s trenérem Pavlem Hapalem a dalším hráčem Ondřejem Šourkem k českým zástupcům v klubu slovenského šampiona. „I když jsme ve skupině nezískali ani bod, hodnotím podzim pozitivně,“ říká Rilke v rozhovoru pro Sport cz.

Článek

Mrzí vás hodně, že Žilina v Lize mistrů neuspěla?

Přiznám se, že si z toho nic neděláme. Už postup v kvalifikaci přes pražskou Spartu byl velkou odměnou a do skupiny jsme šli s cílem hlavně nabrat nějaké zkušenosti. Nejblíže k bodovému zisku jsme měli v posledním zápase se Spartakem Moskva, kdy jsme dokonce vedli. Pak jsme prohráli 1:2.

I na půdě Chelsea jste se pokoušeli o překvapení...

Sice jsme také vedli, ale Chelsea nás tlačila celý zápas. Domácí měli obrovské množství šancí a bylo jen otázkou času, kdy se prosadí. Když to shrnu, tak vyloženě jsme selhali jen proti Marseille. Celkově jsem ale rád, že jsem nastoupil v pěti ze šesti zápasů Žiliny v Lize mistrů.

Prý se o vás uchází polský celek Ruch Chorzów. Co o tom víte?

Četl jsem to na internetu, ale žádné informace nemám a vůbec na spekulace nehledím. Teprve až se počátkem ledna vrátím do Žiliny, budu mluvit s majitelem klubu. A podle toho uvidíme, co z toho vzejde. Pro mě je nejdůležitější, že 5. ledna začínáme v Žilině zimní přípravu a 8. ledna bychom měli hrát na halovém turnaji v Praze. V Žilině jsem spokojený. Jsem tam už dva a půl roku. Současnou slovenskou ligu vedeme se slušným náskokem a cílem je znovu titul.

Jak jste strávil vánoční svátky?

Doma v Ústí nad Labem, kde jsem si i 26. prosince zahrál na halovém turnaji. Jsem rád, že jsem po dlouhé době viděl místní kluky.

Neláká vás návrat do české ligy?

Ani ne. Poznal jsem ji při působení v Teplicích, odkud jsem chodil na hostování do Opavy, Jablonce, Příbrami a Mostu. S českou ligou nemám dobré zkušenosti. Možná se někdy vrátím do Ústí, ale hned tak brzy to asi nebude. Nejspíš na konec kariéry, třeba až za deset let.

Reklama

Související témata: