Hlavní obsah

Turci to prý zvládnou i bez Ilhana

PRAHA

Rumunský kouč fotbalistů Besiktase Istanbul Mircea Lucescu je před zápasem na Spartě optimistou, přestože se musí obejít bez největší hvězdy útočníka Ilhana Mansize, který byl vyloučen v minulém utkání na Chelsea. "Chybět bude, ale věřím, že můžeme uspět i bez něj a domů odjedeme s plným bodovým ziskem," řekl Lucescu.

Foto: DPA/EPA

Besiktas v minulém kole Ligy mistrů uspěl na půdě londýnské Chelsea.

Článek

O sestavě nechtěl spekulovat. Někteří hráči měli zdravotní problémy, otazník visel nad Sergenem, strůjcem vítězství 2:0 na hřišti Chelsea v minulém kole. "V lize jsem ho šetřil, hrál jen poločas. Nechtěl jsem, aby ho někdo pokopal," uvedl pouze Lucescu.

Skupina je podle něj před dnešním duelem na Letné stále otevřená. "Ze začátku všichni odborníci favorizovali Chelsea a Lazio, jenže výkony Besiktase i Sparty je donutily rychle změnit názor. Dnes už nikdo nemá komplex z velkých jmen," usmíval se kouč, jenž respektuje kvality Sparty.

"Hlavně Poborský a Zelenka jsou výborní hráči, ale my uděláme vše pro to, abychom sílu Sparty eliminovali a uspěli." Podobný názor zastával i brazilský obránce Zago. "Čeká nás důležitý zápas. Z minulého utkání máme dobře nakročeno k lepším výsledkům a byla by škoda, abychom tady bodově nenavázali na výhru z Londýna. Musíme na hřišti odvést vše, co je v našich silách."

Reklama

Související témata: