Hlavní obsah

Sparťané děkují štěstěně, spadl jim kámen ze srdce

PRAHA

Stěžejní vítězství pro vývoj skupiny z pohledu Sparty. Ale s potřebnou dávkou štěstí, které jim v minulých zápasech chybělo. Tak charakterizoval středeční duel s Besiktasem záložník Sparty Lukáš Zelenka, autor prvního krásného gólu. A ostatní museli souhlasit. "Spadl nám kámen ze srdce," ulevil si očividně šťastný Zelenka.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

DEFAULT TITLE

Článek
Fotogalerie

Ke své vedoucí brance, která se zrodila po pěkné individuální akci, řekl: "Otevřelo se to přede mnou, šli jsme dva na jednoho, naznačil jsem přihrávku na Máru Kincla a dával míč podél gólmana. I tady to bylo s klikou, mohl to možná chytit."

Podrobnosti o utkání Sparty a Besiktase si přečtěte zde.

Pražanům opravdu štěstěna přála, hlavně v úvodu, kdy ustáli dvě jasné šance tureckého protivníka do otevřené obrany. "Věděli jsem, že dokáží rozebrat každého," pravil gólman Jaromír Blažek. Právě on zavinil penaltu, která se kopala chviličku po trefě Zelenky, přesně po hodině hry. "Já bych ji také písknul. Udělal to chytře, předkopl si míč a já mu to sežral," drbal si brankář Sparty hlavu.

"Po gólu jsme hodně zalezli. Podvědomě jsme přestali hrát," říkal o pokutovém kopu Tomáš Hübschman. Jenže pět minut před koncem zařídil kapitán Karel Poborský, že Sparta má v tabulce stejně bodů jako Lazio, dělí se s ním o druhé místo ve skupině a je ve hře o postup! "Je to teď strašně zamotané. Musíme vítězit i dál a máme na postup," radoval se autor vítězné trefy. "Turci jsou naučení hrát hodně ofenzivně už od obránců, občas udělají chybu ve středu pole a pak je příležitost k přečíslení," ohlédl se za utkání Poborský.

Reklama

Související témata: