Hlavní obsah

Zelenka toho moc nenaspal

PRAHA

Dal krásný první gól a položil základ k vítězství letenského týmu nad Besiktasem. Sparťanský fotbalista Lukáš Zelenka podal jeden ze svých lepších výkonů, ale nějakým zachráncem či hrdinou se rozhodně necítil.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Oslavy po krásném gólu do sítě Besiktasu v Lize mistrů v podání autora branky Lukáše Zelenky

Článek
Fotogalerie

"To vůbec ne. Byl to z mé strany normální zápas, akorát jsem dal ten gól. Jinak to nebylo nic výjimečného," odmítal zásluhy 24letý záložník. "V lize na Žižkově jsem hrál špatně, teď to bylo lepší. Je potřeba pokračovat v takových výkonech," uvažoval.

Dobře věděl, že kdyby Besiktas v úvodu zápasu využil své dvě šance, mohlo to být úplně jiné. "O tomhle fotbal je. Oni příležitosti neproměnili, my chytli šanci za pačesy a zvládli jsme to. Ještě, že to takhle dopadlo," ulevil si.

Neměl moc prostoru

Myslel si, že v první půli nebyl jeho výkon optimální. "Dost si mě hlídali, neměl jsem tolik prostoru. Pak se to otevřelo, soupeř začal víc riskovat a byl to fotbal nahoru, dolů, který se musel líbit. Najednou jsem měl víc místa a šlo to líp."

Když přijel v noci domů, zápas si mnohokrát přehrával v hlavě. "Moc jsem toho nenaspal, snad jen dvě a půl hodiny. Asi si to budu přehrávat ještě hodněkrát, možná do konce života. Přeci jen jsem dal hezký gól v Lize mistrů a nikdy už takový dát nemusím," říkal včera Zelenka. "Byl ve mně a pořád je ten krásný pocit z vítězství. Kdyby se nevyhrálo, byl by ten gól k ničemu a určitě bych z něj takovou radost neměl."

Důležité zápasy teprve přijdou

Moc si pochvaloval sparťanské fanoušky, kteří svůj tým hnali do poslední minuty. "Zvládli jsme to i díky nim. Nevzdali jsme se ani po tom vyrovnávacím gólu, bojovali jsme. Všichni jsme strašně chtěli vyhrát, šli jsme za tím a na naší hře to bylo znát," mínil Zelenka. "V takové atmosféře se hraje úplně jinak, daleko líp než v lize."

Vítězství Sparty bylo důležité z hlediska vývoje skupiny, letenský tým však musí podle Zelenky tři body potvrdit. "Potřebovali bychom něco uhrát hned v příštím zápase na Besiktasu. Oni budou hrát doma určitě úplně jinak, ale pořád je to otevřené, postoupit může kdokoliv z nás čtyř. Zůstali jsme sice ve hře, ale nemůžeme teď říkat, že máme jasný postup. Ty důležitější zápasy teprve přijdou," dobře věděl špílmachr Sparty.

Reklama

Související témata: