Hlavní obsah

Gólové přihrávky, to je moje, říká Nedvěd

PRAHA

Dvě perfektní gólové přihrávky kapitána české fotbalové reprezentace Pavla Nedvěda v duelu LIgy mistrů Juventusu se San Sebastianem přispěly k vítězství turínského celku 4:2 a hodně přiblížily postup. I když Nedvěd, který dal v předchozím utkání v Pireu dvě branky, tentokrát neskóroval, byl po úterním utkání velmi spokojený.

Článek

"Není podstatné, kdo branku vstřelí, ale že míč skončí v síti. Rád na góly přihrávám a mám z nich pak minimálně stejnou radost, jako když je vstřelím sám. V posledních dvou zápasech, tedy za reprezentaci v Rakousku a doma se San Sebastiánem, jsem přihrál na pět branek. To je slušná bilance.

V úterý večer jsem se před oběma góly podíval, kdo z mých spoluhráčů je v lepším postavení, a pak zbývalo jen načasovat přihrávku na správný okamžik. Nevadí mi, jestli přihrávám pravou nebo levou nohou. V obou případech to vyšlo. Vůbec mě nemrzí, že jsem sám branku nevstřelil," líčil v telefonickém rozhovoru pro Právo Nedvěd.

Žádné drama

Juventus vedl po sedmi minutách o dvě branky a zápas byl prakticky rozhodnutý. "To bylo velmi důležité. Nepřipustili jsme žádné drama. I když jsme pak dvakrát inkasovali, měli jsme zápas pod kontrolou. Do San Sebastianu můžeme jet začátkem listopadu k odvetě úplně v klidu," rozebíral středeční utkání Nedvěd.

"Třikrát jsme vyhráli a po půlce skupiny máme devět bodů. Náš první cíl, tedy postup ze skupiny, je blízko, ale ještě o něm nechci mluvit jako o hotové věci. Minimálně tři body ještě potřebujeme. Pravdou je, že už můžeme hrát mnohem uvolněněji," říkal spokojeně.

Bez del Piera rychlejší a kolmější akce

V médiích se objevovaly informace, že Nedvědova hra trpí přítomností živé legendy Juventusu del Piera. Ten je momentálně na marodce, takže Nedvěd může plně rozvinout svoje schopnosti a zahrává i standardní situace. "Vůbec nejde o nějaký vyhrocený vztah. S Alessandrem vycházíme dobře. Pro mužstvo je pořád velice důležitý, dává góly, je vůdčí osobností," popisuje.

"Na druhou stranu je pravda, že bez něho hrajeme trochu jinak. Především akce dopředu jsou rychlejší a kolmější. Míče směřují především na di Vaia a Trezegueta. Mezi ty jsem také v úterý podělil svoje přihrávky, po nichž vstřelili každý po gólu. Juventus se opět rozjel a daří se nám v Lize mistrů i Serii A. Jsme v pohodě a lze si přát jediné, aby nám to vydrželo," dodal Nedvěd.

Stěhovat se nechce

Když přišla řeč na zájem Chelsea, nijak nezastíral, že nabídka je velmi zajímavá. Zároveň ale přidal vysvětlení, proč ji neakceptuje: "Určitě by to bylo zajímavé, změna by třeba přinesla i další impuls, i když mi chuť do fotbalu rozhodně nechybí. Musím však myslet i na rodinu a stěhování do Anglie není to pravé, po čem by toužila. V Itálii jsme spokojení, mám tu smlouvu ještě na dva roky a nabídku ji prodloužit až do roku 2008. To jsem zatím neudělal," přiznal.

"Uvažuji, že v roce 2006 skončím. Když se budu cítit dobře, půjde mi to a rozhodnu se prodloužit, máme otevřený manévrovací prostor i pro tento případ. Skutečně jsem v této době rozhodnutý zakončit svoji mezinárodní kariéru v Juventusu. Rád bych s ním ještě něco velkého vyhrál," přeje si Nedvěd.

Reklama