Hlavní obsah

Tottenham si v Miláně troufá, Raúl se poprvé vrací do Španělska

MILÁN

Dvěma zápasy začíná v úterý osmifinále fotbalové Ligy mistrů. Bude to večer ve znamení návratů. Tottenham narazil na podzim na Inter Milán a nyní se na San Siru představí znovu, tentokrát proti AC. Španělský kanonýr Raúl ve službách německého Schalke se pak představí ve Valencii, což je pro něj první návrat do vlasti od letního přestupu. Oba zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Hráči Tottenhamu oslavují vítězství nad Interem Milán. Teď je čeká druhý milánský velkoklub.

Článek

Citelných absencí mají víc než dost. Ze sestavy Tottenhamu vypadli Van der Vaart, Modrič i zázračný talent Bale, přesto si Kohouti v Miláně troufají. „Pro mě je AC přijatelný los, nikdo od nás moc nečeká. Milán je zkušený velkoklub, ale porazit se dá. Máme šanci uspět i na jeho půdě,“ věří kouč Harry Redknapp.

Jeho tým dokázal v tabulce základní skupiny předstihnout druhý milánský klub, obhájce trofeje Inter. I z toho pramení sebevědomí hráčů. „S Interem jsme si dokázali, že můžeme porazit kohokoliv. Doma jsme velmi silní, osmifinále se pro nás tedy podle mě bude rozhodovat již v prvním utkání,“ říká Luka Modrič.

Nemáme co ztratit, chceme vyhrát, hlásí Crouch

Zvláštní motivaci bude na San Siru mít útočník Peter Crouch. Ještě v dresu Liverpoolu narazil na AC v aténském finále Ligy mistrů v roce 2007 - a musel spolknout porážku 1:2. „Tenkrát jsem jen střídal a prohráli jsme, takže to bylo frustrující. Teď jsme přiletěli do Milána vyhrát,“ ujišťuje anglický dlouhán. „AC je sice tým jako hrom, ale my nemáme co ztratit. Je to velká zásluha našeho trenéra, že jsme se dostali na takovou úroveň,“ poukazuje Crouch, člen nejproduktivnějšího útoku v základních skupinách.

Peter Crouch (uprostřed) z Tottenhamu Hotspur v souboji s brankářem FC Twente Nikolajem Michaijlovem v utkání Ligy mistrů. foto: Reuters/Dylan Martinez

Také domácí mají absence, chybět jim budou Pirlo, Abrosini a zimní posily Van Bommel, Emanuelsson a Cassano. V poslední době navíc polevil brankostroj jejich kanonýra Ibrahimovice. „Zlatan má i tak pro tým velký význam, stále váže protihráče a prosadit se pak dokáže někdo jiný. Nejsme závislí jen na jednom hráči. Pokud jde o Tottenham, pozor si musíme dát hlavně na jeho nebezpečné útočníky,“ plánuje trenér Massimiliano Allegri.

Raúl už nasázel ve Valencii 12 gólů

Ostře sledovaným mužem druhého souboje mezi Valencií a Schalke bude kanonýr Raúl. Španělský útočník se ve svojí vlasti představí poprvé od přestupu loni v létě a rozhodně má na co navazovat. V dresu Realu Madrid vstřelil na trávníku valencijského stadiónu Mestalla úctyhodných dvanáct gólů!

„Myslím, že máme velmi dobrou šanci na postup do čtvrtfinále. Již v základní skupině jsme ukázali, čeho jsme schopní,“ připomněl Raúl, že zatímco v bundeslize se Schalke trápí, v Lize mistrů svoji skupinu vyhrálo.

Úterní program osmifinále (začátky ve 20:45):
AC Milán (Jankulovski) - Tottenham (vysílá ČT4, Sport.cz přinese on-line reportáž)
Valencie - Schalke 04 (vysílá Nova Sport, Sport.cz přinese on-line reportáž)

Reklama

Související témata: