Hlavní obsah

Wenger: Bránit proti Barceloně remízu? To by bylo proti naší přirozenosti

BARCELONA

Postarali se o překvapení. Aby ale byla mise fotbalistů Arsenalu úspěšná, musejí svěřenci Arséna Wengera ustát i odvetu na hřišti Barcelony. Do druhého dílu osmifinálového souboje Ligy mistrů vstupují Londýňané s náskokem jednoho gólu, favoritem však zůstává katalánský celek. „Musíme hrát takticky. Nemíním tím ale defenzivně,“ říká před důležitým duelem Wenger.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger udílí hráčům pokyny při zápase s Barcelonou

Článek

Kanonýři sice zvítězili v úvodním utkání na Emirates Stadium 2:1, v hlavách jejich hráčů však stále kolují vzpomínky na loňské čtvrtfinále stejné soutěže. Tehdy Rosický a spol. uhráli proti Barceloně výsledek 2:2, ale v odvetě jejich naděje rozmetal hvězdný Lionel Messi, který jim nasázel čtyři góly. „Byla to The Lionel Messi Show,“ zavzpomínal Wenger.

Z Barcelony hrající v domácím prostředí jde respekt. Na Nou Campu Katalánci vyhráli v letošní sezóně 18 z 21 zápasů a v Lize mistrů slavili vítězství v sedmi předcházejících zápasech. „Nemám strach. Pokud budeme hrát náš nejlepší fotbal, máme šanci na úspěch,“ zůstává optimistou francouzský stratég na lavičce anglického týmu.

„Barcelona je stále favoritem. Ale my jsme schopni předvést speciální výkon. Můžeme je znervóznit. Protože oni vědí, že i my jsme schopni vstřelit branku,“ spoléhá Wenger na pohárovou matematiku. „A hrát od začátku na 0:0? To by bylo proti naší přirozenosti,“ potvrzuje pověst ofenzivního týmu, který Arsenal zdobí. „Musíme hrát takticky. Nemíním tím defenzivně. Nemáme jedenáct fotbalistů, kteří by chtěli jen bránit,“ dodal Wenger.

Stoperské duo bude Barceloně chybět

Španělský celek bude navíc citelně oslaben v defenzivě. Piqué se duelu nesmí zúčastnit pro žluté karty a kapitána Puyola stále trápí zranění kolena. Anglickému celku budou zase chybět útočníci. Do utkání pro zranění nezasáhne Walcott a zřejmě ani Van Persie.

Výsledkově nezažívá Arsenal nejlepší období. Po vítězství nad Barcelonou Kanonýři prohráli ve finále Carling Cupu s Birminghamem a poté před domácím publikem remizovali v utkání Premier League se Sunderlandem. „Odvaha je velmi důležitá. Jsme frustrovaní z toho, co se stalo ve finále Carling Cupu a v Premier League. Ale na druhou stranu jsme prokázali, že se nevzdáváme. V posledních jedenácti zápasech anglické ligy jsme nebyli poraženi a vybojovali jsme sedm čistých kont,“ upozornil jednašedesátiletý trenér.

Nejenom fanoušci španělského velkoklubu však očekávají ofenzivní smršť Messiho a spol. Arsenal tak pravděpodobně bude sázet na rychlé brejky. „Budeme bránit, když budeme muset. Ale preferujeme útok,“ shrnul Wenger.

Odvetné utkání osmifinále Ligy mistrů mezi Barcelonou a Arsenalem začíná ve 20:45 a přímým přenosem ho vysílá ČT4. On-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: