Hlavní obsah

VIDEO: Zářez, nechutná zrada! Arsenal viní z vyřazení od Barcelony rozhodčího Busaccu

BARCELONA

Fotbalisté Arsenalu si po vyřazení z Ligy mistrů po porážce 1:3 v Barceloně ihned našli viníka svého krachu. Útočník Robin Van Persie i manažer Arsene Wenger spílají švýcarskému sudímu Massimovi Busaccovi, který po druhé žluté kartě přísně vyloučil nizozemského forvarda v 55. minutě zápasu. Arsenal se poté dostal pod obrovský tlak domácích a ztratil postupový výsledek 1:1.

Foto: ČTK/AP

Robin van Persie kvůli červené kartě odvetu proti Barceloně nedohrál.

Článek

Van Persie dostal druhou žlutou kartu poté, co dohrál akci po odpískání. „Tohle byl nejhorší vtip. Jak můžu slyšet píšťalku. Vysvětlete mi jak! Mezi odpískáním a mojí střelou byla jedna sekunda, to je hrůza,“ zlobil se útočník Arsenalu, který ještě na hřišti naznačoval sudímu, že v téměř stotisícové bouřlivé domácí kulise píšťalku přeslechl.

„Rozhodčí byl srandovní celý zápas. Co tam vlastně dělal? Tihle lidé jsou neuvěřitelní. Cítíme se zrazeni, protože jsme hodně tvrdě makali. Rozhodčí ale zápas zabil,“ rozčiloval se Nizozemec.

Wenger: I lidé z UEFA byli v šoku

Kritikou nešetřil ani kouč Wenger. „Myslím, že dva druhy lidí jsou po tomto zápase nešťastní. Ti, kteří milují Arsenal a ti, kteří milují fotbal mohou být frustrovaní z rozhodnutí sudího, protože je hodně obtížné pochopit jeho přístup,“ kroutil hlavou Wenger.

Van Persie ukazuje rozhodčímu, že hvizd píšťalky pro hluk neslyšel.foto: ČTK/AP/Manu Fernandez

Nicméně kvality Barcelony, která vyřadila Arsenal i loni, Wenger uznal. „Prohráli jsme proti vynikajícímu týmu. Gratuluji jim a přeji hodně štěstí do budoucna. My jsme ale nečekali, že zápas prohrajeme takhle. Je mi líto lidí, kteří se na duel dívali,“ řekl kouč.

„Když hrajete fotbal na určité úrovni, některá rozhodnutí prostě nemůžete pochopit. Právě jsem mluvil s lidmi z UEFA a ti jsou rovněž šokovaní,“ dodal Wenger.

Barca má na sudího kliku

Fotbalisté Barcelony si i přes stížnosti Arsenalu náležitě užívají postup. Pokud jejich zápas řídil rozhodčí Busacca, ještě nikdy neprohráli. Tento sudí rozhodoval loňský zápas Barcelony s Arsenalem (2:2) a finále z roku 2009 proti Manchesteru United (2:0).

V úterý stačila Arsenalu k postupu remíza, čemuž také podřídil taktiku. Po vyloučení Van Persieho však neměli Londýňané proti Barceloně nárok. Na branku soupeře ani jednou nevystřelili. „Jsem přesvědčen, že pokud by Van Persie nebyl vyloučen, mohli jsme vyhrát,“ trval si na svém Wenger.

Reklama

Související témata: