Hlavní obsah

Barcelonu Arsenal nevyřadil, další výzvou pro Rosického je Manchester

LONDÝN

Prokletá Barcelona. Londýnský Arsenal porazila před lety ve finále fotbalové Ligy mistrů, loni ho vyřadila ve čtvrtfinále a v úterý i v osmifinále. Předčasně tak ukončila sen Kanonýrů o tom, že si letos zahrají finále „doma“ ve Wembley. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický se na Nou Campu nečekaně objevil od začátku zápasu, návrat do základní sestavy mu však nakonec zhořkl...

Foto: Reuters

Tomáš Rosický z Arsenalu brání barcelonského Lionela Messiho.

Článek

Nebyl to ve středu nad ránem slavný návrat do Londýna. Tomáš Rosický byl za svůj výkon v Barceloně britskými médii neúprosně zkritizován. Navíc si uvědomoval, že zatímco ještě před dvěma týdny byl jeho Arsenal ve hře ve čtyřech soutěžích, teď už Kanonýrům zbávají jen dvě možnosti, jak získat nějakou dlouho očekávanou trofej.

"Nezlomí nás to. Stále jsme ve hře ve dvou nejslavnějších anglických soutěžích a máme velkou šanci zažít hodně úspěšnou sezónu. Věřím, že se dáme rychle dohromady, v sobotu nás čeká souboj v FA Cupu na hřišti Manchesteru United. To bude pořádná bitva!“ poukázal kapitán české reprezentace v rozhovoru na svých webových stránkách.

Kanonýři uznávají, že znovu vypadli s nejsilnějším klubovým celkem na světě. Na druhou stranu nemohou přijít na jméno švýcarskému sudímu Busaccovi za to, že kontroverzně vyloučil Van Persieho a pak podivně měnil verdikt před penaltou domácích. „Barcelona se přes náš široký obranný blok špatně prokousávala a nebýt dvou akcí v závěru poločasu, možná by se po přestávce trápila ještě víc. Před rokem jí Inter Milán vyřadil ještě hlubší defenzívou a naše šance by se určitě zvyšovaly v závěru utkání, kdy už Barcelona obvykle nedokáže udržet ten svůj presink,“ myslí si Rosický.

Tomáš Rosický z Arsenalu bojuje o míč s Andresem Iniestou.foto: Reuters

Vyloučení? Nepochopitelný verdikt...

Samozřejmě lituje, že pokud by jeho tým zůstal kompletní, měla by to Barca při dohánění porážky 1:2 z Londýna mnohem těžší. "Navíc to vyloučení... Naprosto nepochopitelný verdikt. Na tom trávníku jsem byl a někdy jsme se v té vřavě neslyšeli ani na dva metry, písknutí bylo lehké přeslechnout. Bylo to naprosto necitlivé rozhodnutí, takové zápasy by měli pískat opravdu nejlepší rozhodčí," rozčiluje se Rosický. "Ostatně nešlo o jediný podivný verdikt. Nevím, zda to bylo zřejmé z televizního přenosu, ale před penaltou nejdříve sudí ukázal, že se bude kopat od branky, a teprve až sprška výkřiků domácích hráčů jeho rozhodnutí změnila. Na druhou stranu je třeba sportovně uznat, že soupeř má skvělé mužstvo a podal výborný výkon.“

Alespoň si na slavném Nou Campu zahrál od začátku. "Měl jsem radost, že mě kouč Wenger zařadil do základní sestavy. Myslím, že trenér vycházel i ze stanovené taktiky, kdy jsme museli trochu více bránit než obvykle. Jenže dokonalou radost mít stejně nemůžu - jsme vyřazeni z Ligy mistrů, což nás všechny ohromně mrzí,“ líčil Rosický.

Reklama

Související témata: