Hlavní obsah

Real vzývá návrat Ronalda, Kohouti však plánují další šok

MADRID

Dva fotbaloví obři o víkendu ve svých ligách senzačně padli a celá Evropa je teď zvědavá, jak se v úterý večer rehabilitují na pohárové scéně. Real Madrid jde do úvodního duelu čtvrtfinále Ligy mistrů proti Tottenhamu po senzační domácí prohře 0:1 s Gijónem. A Inter Milán zase vyrukuje proti Schalke poté, co dostal výprask 0:3 v městském derby od AC.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo slaví. Nastoupí už proti Tottenhamu...?

Článek

Od roku 2003 „Bílý balet“ do semifinále Ligy mistrů nepostoupil. Teď je Real Madrid proti Tottenhamu favoritem, začátek čtvrtfinále však pro něj nepřichází v optimální chvíli. Stále není jisté, zda opravdu nastoupí Cristiano Ronaldo, který od zranění v derby s Atlétikem v sestavě chyběl. Víkendovou porážkou s Gijónem pak navíc skončila neuvěřitelná série kouče Josého Mourinha. Trenér prohrál domácí zápas po devíti letech a 150 zápasech...

„To už je pryč. Musíme zapomenout na Gijón a soustředit se jen na Tottenham. To je pro nás zápas o všechno,“ ujišťoval kouč den před utkáním.

Vzhledem k osmibodové ztrátě na vedoucí Barcelonu už královský klub pomalu vzdává boj o španělský titul. O to důležitější je tedy pro Real Liga mistrů. „I proto přemýšlím, že to risknu a Ronaldo nastoupí,“ avizoval Mourinho. „Nepočítám s tím, že by Ronalda nenasadili. Takový hráč nemůže v jejich sestavě chybět,“ má jasno Harry Redknapp, kouč londýnských „Kohoutů“.

Tottenham se Ligy mistrů ještě nenabažil

Marodka sužuje oba protivníky. Mourinho se bude muset obejít bez Benzemy a Marcela, do hry se naopak vrací Higuain. Hosté mají doslova lazaret, který zaplnili Hutton, Kabo, Pienaar, King, Palacios a zřejmě i Gallas a Bale...

Radost fotbalistů Tottenhamu. Crouch (vlevo) a spol. si troufají i na Real...foto: Reuters/Alessandro Bianchi

„Věřím, že i Realu můžeme způsobit šok. Čeká nás velký den, hráče nemusím nijak motivovat,“ vyhlásil Redknapp po příjezdu na San Bernabeu. „Real je velkým favoritem, ale my se rozhodně nevzdáváme bez boje. Již jsme dokázali své kvality proti předním mužstvům a nevidím důvod, proč bychom to nemohli zopakovat,“ přizvukuje mu útočník Peter Crouch.

Inter chce jako první obhájit trofej

Obhájce trofeje Inter Milán přivítá Schalke 04, další překvapení soutěže. Bude to repríza finále Poháru UEFA 1997, které se naposledy hrálo na dva zápasy. Tehdy oba týmy vyhrály doma 1:0 a díky penaltovému rozstřelu získalo trofej Schalke s českými legionáři Němcem a Látalem v sestavě. Hned v příští sezóně sice Inter svého soka vyřadil a po finálové výhře nad Laziem se pak triumfu v Poháru UEFA také dočkal, motiv k odplatě však má stále... Rivalita mezi německým a italským fotbalem je navíc obrovská.

Finálové bitvy z roku 1997 pamatuje jediný hráč, dlouholetý milánský kapitán Javier Zanetti. Interu jsou Němci asi souzeni, vždyť v osmifinále v závěru senzačně otočil dvojzápas s Bayernem Mnichov. „S Bayernem jsme si dokázali, že i když ztratíme první zápas, dokážeme to v odvetě otočit. To nám vlilo hodně optimismu do žil. Chceme jít ještě dál,“ naznačuje kouč Leonardo, že Inter se nevzdává obhajoby. Byl by první, komu by se to v Lize mistrů podařilo.

„Inter je šampiónem, má skvělé hráče, jakými jsou Wesley Sneijder a Samuel Eto‘o. Nemůžeme si tedy dovolit podcenit první zápas. Inter je favoritem, ale věřím, že ho dokážeme eliminovat. Jsem přesvědčen, že doma podáme vynikající výkon,“ nechal se za Schalke slyšet zkušený útočník Raúl, který má ze všech hráčů na kontě nejvíce zápasů a gólů v Lize mistrů.

Úterní program čtvrtfinále (začátky ve 20:45):
Real Madrid - Tottenham Hotspur (ČT4, on-line přenos na Sport.cz), Inter Milán - Schalke 04 (Nova Sport, on-line přenos na Sport.cz).
Ve středu se hrají zápasy Chelsea - Manchester United (ČT4, on-line přenos na Sport.cz) a Barcelona - Šachtar Doněck (Nova Sport, on-line přenos na Sport.cz).

Reklama

Související témata: