Hlavní obsah

VIDEO: Real si pohrál s oslabeným Tottenhamem. Schalke senzačně vyškolilo Inter

PRAAHA

Zatímco fotbalisté Realu Madrid s přehledem splnili ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Tottenhamu roli favorita, milánský Inter stejnou roli proti Schalke totálně nezvládl. Real si spravil chuť po domácí ligové porážce a po výhře nad oslabeným Tottenhamem 4:0 už je jednou nohou v semifinále nejprestižnější klubové soutěže. Tam už se překvapivě blíží i Schalke 04, které na půdě obhájce titulu Champions League vyhrálo vysoko 5:2.

Foto: Reuters

Emmanuel Adebayor slaví gól do sítě Tottenhamu. V dresu Realu se v Lize mistrů trefil poprvé.

Článek

Real o víkendu prakticky ztratil šance na zisk španělského titulu a s o to větší chutí vlétl na svém stadiónu do zápasu Ligy mistrů. Tottenham byl aktivním napadáním soupeře od prvních sekund evidentně zaskočen a už po pěti minutách hry prohrával 0:1. Emmanuel Adebayor si ideálně naskočil na rohový kop a svým prvním gólem v Lize mistrů v dresu Realu poslal svůj tým do vedení.

Peter Crouch z Tottenhamu dostává červenou kartu od rozhodčího Felixe Brycha v utkání s Realem Madrid.foto: Reuters

Krátce nato stihla hosty další rána, když po dvou ostrých faulech na útočné polovině dostal červenou kartu Peter Crouch. Tottenham, v jehož základní sestavě už nastoupil uzdravený Gareth Bale, se od té doby soustředil jen na urputné bránění.

Hvězdy Realu na chvíli jakoby podlehly uspokojení a nedokázaly převahu gólově využít. Soupeře zlomil až po přestávce druhým gólem hlavou Adebayor. Pak už začali hráči anglického celku odpadat a parádní góly Di Maríi a Cristiana Ronalda na konečných 4:0 jim prakticky sebraly před odvetou naděje na postup.

Schalke vyřídilo Inter

Mnohem bláznivější zápas viděli diváci na San Siru. Když už v první minutě poslal domácí Inter do vedení mazáckým lobem z půlky hřiště přes vyběhnuvšího brankáře Neuera Dejan Stankovič, asi nikdo z domácích fanoušků si ani v nejčernějším snu nepředstavoval, že jejich tým dostane od německého celku pět branek.

Fotbalista Schalke 04 Joel Matip slaví gól do sítě Interu.foto: Reuters

Schalke, které poprvé vedl v Lize mistrů kouč Ralf Ragnick, odpovědělo už po čtvrt hodině, když se z dorážky trefil mladík Joel Matip. Podobně rychle odpověděl na další vedoucí gól Interu po parádní trefě Diega Milita Edu, který se šikovně prosadil přes bránícího Cristiana Chivua. Do kabin tak šly oba týmy za nerozhodného stavu.

Po přestávce se však Inter totálně položil na lopatky. Nejdřív se trefil Raúl González a minutu nato si srazil míč do vlastní branky Andrea Ranocchia. Schalke tak vedlo už 4:2. Zmar Interu dokonala červená karta pro Chivua a pátý gól hostů čtvrt hodiny před koncem po druhé trefě Edua. Inter Milán tak po víkendovém výprasku v derby potkala další pohroma.

Čtvrtfinále Ligy mistrů, první zápasy
Real Madrid - Tottenham Hotspur 4:0 (1:0)on-line
Branky: 5. a 57. Adebayor, 72. Di María, 87. Ronaldo. Rozhodčí: Brych - Schiffner, Borsch (všichni Něm.). ČK: 15. Crouch (Tottenham). Diváci: 80.000.
Inter Milán - Schalke 04 2:5 (2:2)on-line
Branky: 1. Stankovič, 34. Milito - 40. a 75. Edu, 17. Matip, 53. Raúl, 57. Ranocchia vlastní. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Kirkup (všichni Angl.). ČK: 62. Chivu (Inter). Diváci: 74.000.

Reklama

Související témata: