Hlavní obsah

VIDEO: Kapitán Interu nedovede potupu v duelu se Schalke pochopit. Natož pak vysvětlit

Zdeněk PavlisSport.cz

Takovou potupu milánský Inter léta nezažil. Prohrát na San Siru a s průměrným německým týmem k tomu. Ba co víc, dostat od Schalke pětibrankový příděl. „Vůbec nemohu pochopit, co se stalo. A vysvětlit už teprve ne. Ani sobě, natož pak našim fanouškům,“ nevěřícně zíral kapitán obhájců primátu v Lize mistrů Javier Zanetti poté, co jeho Inter prohrál v první čtvrtfinálové partii letošního ročníku se Schalke 2:5 a o obhajobě ušatého poháru si může nechat jen zdát.

Foto: Reuters

Fotbalista Schalke 04 Joel Matip slaví gól do sítě Interu.

Článek

Německé Schalke prožilo báječnou noc. „Doslova magickou. Kdyby mně někdo před zápasem řekl, že porazíme Inter na jeho hřišti o tři branky, nechal bych ho prohlásit za šíleného. Po nejlepším utkání, jenž jsem ve své trenérské kariéře zažil, jsme však mohli vyhrát ještě vyšším rozdílem,“ rozplýval se nový kouč Schalke Ralf Rangnick.

Špionáž derby Němcům pomohla

Jeho příchod k mančaftu působí doslova zázračně. Hned z prvního bundesligového zápasu na St. Pauli, jenž byl v pátek předčasně ukončen, zisk tří bodů, v úvodní čtvrtfinálové partii Ligy mistrů senzační vítězství na San Siru.

„Důkladně jsem nastudoval sobotní milánské derby, v němž AC vyhrálo nad Interem 3:0. Viděl jsem, jak jsou „nerazzurri“ v obraně zranitelní a bylo mně v tu ránu jasné, že můžeme uspět jen sázkou na ofenzívu a útočný fotbal. A my ho hráli. Navíc velice dobře,“ kvitoval Rangnick výkon svých svěřenců.

Trenér krotí euforii, Raúl také

Navzdory vysoké výhře však euforii nepropadá a panující optimismus krotí. Zkušenosti mnichovského Bayernu, jenž v osmifinále vyhrál na San Siru 1:0 a pak v domácí odvetě vedl už 2:1, aby nakonec s Interem vypadl, jsou pro něho příliš varovné.

„Pozor, v semifinále ještě nejsme, ale dobrou cestou jsme vykročili. Třeba i proto, že jsme prokázali obrovskou morální sílu, neboť jsme dvakrát prohrávali a přesto dokázali výsledek otočit. A bez tří hráčů základní sestavy k tomu,“ připomněl trenér Schalke nucenou absenci Metzeldera, Gavranoviče a Klugeho, stejně jako neskutečný první gól, který dal srbský záložník Stankovič z půlky hřiště. „Něco podobného jsem v životě neviděl,“ kroutil havou Rangnick.

Raúl Gonzales se raduje z branky v síti Interu.foto: ČTK/AP/Luca Bruno

Španělský útočník Raúl, jenž vstřelil na San Siru hodně důležitý třetí gól a se sedmdesáti trefami je nejlepším kanonýrem v historii Ligy mistrů, se k trenérovi přidával. „Byl to sice nakonec zcela jasný zápas, ale za týden nás čeká ještě devadesát minut v Gelsenkirchenu. A ty navzdory úžasné milánské noci nebudou vůbec snadné,“ nechal se slyšet do kamer Sat 1.

Leonardo cítil křivdu

Italský celek ovšem tak optimisticky naladěn není. Tříbrankové manko je až příliš velké, než aby se dalo smazat. „Je těžké o tom vůbec přemýšlet, ale samo sebou se o to pokusíme. Klíčové období této sezóny pro nás přišlo ve velice špatném čase. V italské lize jsme museli hrát pořád na vítězství, abychom se prodrali vzhůru, což nás stálo hodně úsilí. Teď na to doplácíme,“ posteskl si brazilský trenér milánského Interu Leonardo.

Milánský kouč Leonardo cítil křivdu.foto: Reuters/Alessandro Garofalo

„Jasně že cítím trochu křivdu. Vždyť Němci vystřelili šestkrát, sedmkrát na bránu a dali pět gólů. A jakmile dali čtvrtý a my pak stejně jako v utkání s AC přišli o vyloučeného Chiva, byli jsme zákonitě demoralizovaní a nedovedli jsme najít ztracenou rovnováhu,“ posteskl si.

„Nezbývá než zůstat v klidu. V lize i Champions League. Dívat se dopředu a myslet pozitivně. Jedině to nám pomůže,“ reagoval kapitán Zanetti na otázku, jak se Inter vyrovná se dvěma k.o. během čtyř dnů. Sobotním, kdy prohrál derby s AC 0:3, takže italský titul je zřejmě ztracen, úterním, kdy v Lize mistrů podlehle Schalke 2:5, takže o obhajobě primátu si může nechat také jen zdát.

Reklama

Související témata: