Hlavní obsah

VIDEO: Všichni penaltu viděli. Jen nejdůležitější člověk ne, přidal se i Čech k nářkům Chelsea

LONDÝN/ PRAHA

Musel se moc a moc krotit, aby nedopadl stejně jako kanonýr Manchesteru Rooney, který je sice už pár dnů na ostrovech v klatbě, ale přesto je ve středeční noci porazil. Italský kouč Chelsea Ancelotti cítil po první čtvrtfinálové partii Ligy mistrů obrovskou křivdu a proto žádný div, že emoce pochodovaly. „Musel to vidět. Když ne on, tak pomezní anebo brankoví asistenti. Viděli to všichni, ale on prostě neměl odvahu ani charakter,“ zlobil se domácí trenér na španělského sudího Mallenca.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Petr Čech se po zápase s Manchesterem United přidal k nářkům trenéra Ancelottiho.

Článek

Mohla to být pro Chelsea spása... V nastaveném čase čtvrtfinálového duelu s Manchesterem United fauloval Evra Brazilce Ramirese, jenže rozhodčí penaltu neodpískal a Chelsea tak k vyrovnání nepomohl.

Chce to odvahu a charakter, láteřil Ancelotti

„Uznávám, že není jednoduché odhodlat se doslova v poslední chvíli k takovémuto trestu. Musíte být osobností, mít odvahu a charakter, což všichni rozhodčí v sobě nemají,“ láteřil Ancelotti, který po závěrečném hvizdu řekl španělskému sudímu Mallencovi své.  A pěkně od plic...

„Nic kontroverzního v tom nebylo. Jen jsem mu řekl, že nás ztrestal. Když inkriminovanou situaci neviděl on, měli ji posoudit pomezní nebo brankoví asistenti. Tedy kdyby byli ve správné poloze,“ hájil se Ancelotti. „Neodpověděl mi na to ani slovo.“

Trenér Carlo Ancelottifoto: Reuters/Marco Bucco

„Všichni viděli, co se stalo. A zcela jasně. Jen nejdůležitější člověk na hřišti to neviděl, což je hlavní,“ přidával se k trenérovým nářkům v rozhovoru pro ITV i gólman Chelsea Petr Čech.

Chelsea padla po sedmi letech

Bědování a nářky však Chelsea nepomohou. První díl bitvy o Anglii prohrála a sen o vítězství v Lize mistrů se jí zase vzdálil. A to přesto, že k úvodnímu čtvrtfinále Ligy mistrů nastupovala hodně sebevědomě, neboť svého velkého rivala Manchester United v posledních třech zápasech na ligové scéně porazila. V tom nejdůležitějším však padla.

„Hráli jsme skvěle, nejdůležitější ze všeho ale je, že jsme udrželi čisté konto a neinkasovali, což nám dává obrovskou příležitost dostat se do semifinále. Tedy, Rooney nám ji dal. Nejen gólem, ale i tím, jak si na trávníku počínal. Sesypalo se toho na něho v posledních dnech spoustu, ale vstal a hrál. Skvěle, fantasticky!“ liboval se kouč Manchesteru sir Alex Ferguson, jehož tým vyhrál na Stamford Bridge po dlouhých sedmi letech.

Kapitán Ferdinand: Přestaňte Wayna lynčovat

Rooney odvedl skutečně výtečný výkon. Vzhledem k tomu, jakou kritiku musel po sobotním zápase Premier League na stadionu West Hamu ustát, přímo vynikající. Za sprosté nadávky do televizních kamer vyfasoval distanc na dva zápasy a jeho úlet rozebíraly všechny anglické noviny na svých titulních stránkách.

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney se raduje z první a vítězné branky do sítě Chelsea.foto: Reuters/Dylan Martinez

„Samo sebou že není ve spoustě věcí nevinný, jasně že jeho nadávky do televizních kamer neomlouvám, ale myslím, že je čas přestat Rooneyho lynčovat. Natož aby se jeho chování řešilo na titulních stránkách novin. Vždyť v Libyii, Pobřeží slonoviny i jinde ve světě se děje tolik věcí, které tam patří víc než Wayne,“ hájil svého spoluhráče kapitán Manchesteru Rio Ferdinand.

Rooney dostal od disciplinární komise distanc na dva zápasy. Bude tudíž chybět v sobotním ligovém duelu s Fulhamem a poté i v semifinále FA Cupu proti Manchesteru City ve Wembley. Manchester se sice odvolal, ale nepochodil, takže zdrceného Rooneyho trest nemine.

I loni jsme to svedli, věří kouč v postup

Ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů proti Chelsea příští úterý na Old Trafford však každopádně nastoupit může, což je pro Fergusonův celek obrovsky důležité. Zvláště když Chelsea nepřestává věřit, že manko z domácího zápasu může smazat a přes Manchester postoupit.

„Po prvním zápase jsme zklamáni. Nepodali jsme špatný výkon, měli i šance, jenže Van der Sar zlikvidoval Torresovu příležitost přímo fantasticky a trestu za jasný faul Evry jsme se nedočkali. Máme však ještě devadesát minut na Old Trafford. Nebude to snadné, ale v loňské sezóně jsme tam také potřebovali vyhrát. Dokázali jsme to a získali titul,“ utěšuje se trenér Chelsea Carlo Ancelotti.

Reklama

Související témata: