Hlavní obsah

VIDEO: Postup není ztracený, myslí si přes domácí prohru s Manchesterem Čech

Liga mistrů měla být poslední soutěží, v níž mohli fotbalisté londýnské Chelsea zachránit letošní sezónu. Z FA Cupu totiž vypadli, obhajoba titulu v Premier League se při momentálním konstelaci jeví také jako utopie, takže zbývá nejprestižnější evropská klubová soutěž. Jenže i v ní naděje Blues značně devalvovaly. „Postup do semifinále ale není nereálný a my se o něj porveme,“ tvrdí přesto na svých webových stránkách český gólman ve službách Chelsea Petr Čech.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Petr Čech na tréninku Chelsea

Článek

Prohra 0:1 v domácím prostředí na Stamford Bridge vám moc nadějí nedává, vy přesto v postup věříte...

Neprohráli jsme 0:4, takže všechno je otevřené a postup není nereálný. Máme dalších devadesát minut na to, abychom s tím něco udělali. Stačí dát jeden gól a když žádný neinkasujeme, můžeme konfrontaci s Manchesterem dotáhnout do prodloužení.

Jenže Fergusonův tým hrál v prvním zápase dobře a hlavně chytře. A příští úterý bude navíc nastupovat doma...

Samosebou bude v mírné výhodě, neboť u nás uhrál ideální výsledek a k odvetě vyrukuje doma. Musíme hrát trošku lépe než v prvním střetnutí a pak věřím, že utkání zvládneme.

Proč jste to nedokázali doma? Vždyť Manchester vyhrál na vašem hřišti po dlouhých sedmi letech!

Manchesteru vyhovuje na cizích hřištích hra na zajištěnou obranu a rychlé brejky. Jeden mu vyšel, takže se zatáhl, protože průběh střetnutí mu vyhovoval a neměl kam pospíchat. Takhle on prostě hraje.

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney se raduje z branky, kterou vstřelil Chelsea.foto: Reuters/Dylan Martinez

Takže vás ničím nepřekvapil?

Snad jen tím, že nastoupil v poměrně ofenzivním rozestavení. Jinak ovšem hrál to, co jsme čekali. My jsme si vypracovali dost šancí, ale žádnou jsme neproměnili. Uhrát alespoň remízu, bylo by to určitě veselejší.

Neměli jste k ní daleko. Torres trefil tyč, v nastaveném čase pak vzbudila hodně vášní situace, kdy Evra fauloval Ramireze a měla následovat penalta, kterou ovšem španělský sudí neodpískal.

Penalta je, když ji rozhodčí odpíská. Ale nejdůležitější člověk  - tedy sudí – v tu chvíli penaltu neviděl, čímž to končí. Nepomůže nám, že jsme situaci viděli všichni a že jsme se na ni koukali ještě ze záznamu. Měli jsme hrát lépe, některou z šancí dotáhnout do konce a pak jsme se nemuseli o penaltě bavit.

Zejména zmiňovaný Torres měl ke gólu hodně blízko, ale trefil jen tyč a znovu vyšel naprázdno. Vy jste se ho před pár dny v anglických novinách sice vehementně zastával, ale nemyslíte přesto, že jeho střelecké trápení trvá už příliš dlouho? Vždyť od lednového příchodu do Chelsea se ještě netrefil...

Hraje daleko lépe, než vykazuje jeho střelecká bilance, ale má prostě smůlu. Třeba mu to začne do soupeřových sítí zase lítat, jakmile mu to tam jednou spadne. Možná si schoval góly na odvetu a vystřílí nám postup.

Středeční duel s Manchesterem byl pikantní i v tom, že Frank Lampard nastoupil k pětistému zápasu v dresu Chelsea.

Je to veliké číslo, před nímž nezbývá než smeknout. Dokázal si po celá léta udržet místo v základní sestavě jednoho z nejlepších klubů světa, což hovoří za vše.

Reklama

Související témata: