Hlavní obsah

Kapitán Šachtaru Srna to už zabalil: Barca vyhraje, je to nejlepší tým historie

BARCELONA

Prohráli jsme s letošním vítězem Ligy mistrů. To si myslí po středečním debaklu 1:5 v úvodním čtvrtfinále soutěže na hřišti Barcelony kapitán fotbalistů Šachtaru Doněck Dario Srna. Chorvatský zadák nepochybuje o tom, že ukrajinský celek navíc ztroskotal na nejlepším týmu fotbalové historie. I proto se prý porážka vstřebává o něco lépe, byť odveta už bude nejspíš pouhou formalitou.

Foto: Albert Gea , Reuters

Dario Srna (vlevo) se marně snaží zastavit Lionela Messiho, po jehož přihrávce padl první gól Barcelony.

Článek

Šachtar byl tentokrát daleko od toho, aby zopakoval senzační výhru na Nou Campu z předminulé sezóny. Srna byl po utkání skleslý, ale zároveň soupeře zahrnul chválou. "Barcelona letos určitě Ligu mistrů vyhraje. Podle mě to je nejlepší tým všech dob," vysekl Srna pochvalu barcelonským hvězdám.

Podle Srny je ale prohra 1:5 pro ukrajinské šampióny, v jejichž dresu odehrál 82 minut český reprezentant Tomáš Hübschman, příliš krutá. "Hráli jsme lépe než na podzim na Arsenalu, kde jsme také prohráli 1:5. Takže teď jsme si takový výsledek nezasloužili. Ale můžeme si za to sami. Na této úrovni je to jednoduché: nedali jsme svoje velké šance a Barceloně naopak svými chybami pozici hodně usnadnili. Je mi to líto, protože jsme do toho dali všechno," litoval chorvatský internacionál, který po hodině hry z trestného kopu připravil jediný gól Šachtaru pro Jaroslava Rakického.

"Pomohla jim i naše hloupost"

I on měl za to, že Šachtar mohl do odvety přivézt lepší výsledek. "Měli jsme tolik šancí, že jsme po prvním poločase mohli vést. Štěstí stálo při Barceloně, ale pomohla jí i naše hloupost," řekl Rakickij.

Defenzivnímu záložníkovi Šachtaru Hübschmanovi, který už barcelonské hvězdy hlídal před dvěma týdny v reprezentačním duelu kvalifikace ME, se nevyplnilo tajné přání, aby Šachtar do domácí odvety dovezl lepší výsledek. "Je těžké vysvětlit, proč to skončilo zrovna takhle. Když se podíváte na výsledek, tak si můžete říct, že jsme tady nic nedokázali, ale nemělo by se zapomínat na to, že jsme tady hráli odvážně a neproměnili mnoho dobrých šancí," řekl Hübschman po zápase.

Reklama