Hlavní obsah

VIDEO: Čech s Chelsea v Lize mistrů končí. Do semifinále jdou United a Barcelona

Fotbalová Liga mistrů je už bez českých zástupců. Po porážce 1:2 v odvetě na hřišti Manchesteru United končí v soutěži Chelsea s Petrem Čechem, která hrála posledních dvacet minut utkání bez vyloučeného Ramirese. Po vyřazení Chelsea zřejmě ztratila poslední šanci na zisk některé z cenných trofejí v této sezóně. Ze hry je podle očekávání i ukrajinský Šachtar Doněck, který po debaklu 1:5 na Nou Campu prohrál s Barcelonou i domácí odvetu 0:1 po brance Lionela Messiho. V Lize mistrů tak končí i Tomáš Hübschman, který byl v totmo duelu kapitánem Šachtaru.

Foto: ČTK/AP

Javier Hernándéz se raduje z úvodního gólu do sítě Chelsea. S mexickým střelcem se běží radovat i Wayne Rooney.

Článek

Manchester United se v semifinále utká s vítězem dvojutkání Inter - Schalke, Barcelona narazí na lepšího z dvojice Real - Tottenham.

Zatímco první duel mezi Chelsea a United nabídl tuhý boj, odveta byla zcela jiná káva. Fotbalisté Chelsea v honbě za smazáním manka z úvodního duelu vlétli do odvety s vervou a na Old Trafford se rozproudila ofenzivní jízda nahoru dolů.  Úvodních pětadvacet minut patřilo spíše hostům z Londýna, kteří kombinací přehrávali domácí United. Chelsea v tomto úseku zápasu také přestřílela svého soka 6:1, jenže převaha ke gólu nevedla. Kouč Ancelotti opět dal důvěru v útoku Fernadu Torresovi, jenže mistr světa a Evropy i tentokrát předvedl jen trápení.

United postupně začali přebírat aktivitu a po půlhodině si dokonce domácí fanoušci zakřičeli gól, jenže radost jim zkazil pomezní sudí, který zakončujícímu Hérnándézovi odmával decimetrový ofsajd. Mexický forvard si však gólovou radost vychutnal hned o čtvrthodiny později. Anelka u postranní čáry odflákl bránění centrujícího Ryana Giggse, na jehož pas si naběhl právě Hérnández a nedal Petru Čechovi v bráně Chelsea šanci.

Drogba vystřelil naději

O přestávce ukončil trenér Ancelotti Torresovo trápení a poslal na hřiště místo něho Didiera Drogbu, který ofenzivu hostů viditelně oživil. Ale ani on dlouho nedokázal překonat brankáře Van der Sara. Další ránu zasadil hostům dvacet minut před koncem zápasu Ramires, který po faulu na Naniho dostal druhou žlutou kartu a svůj tým oslabil.

Tomáš Hübschman (vpravo) ze Šachtaru Doněck bojuje o míč s Lionelem Messim z Barcelony.foto: ČTK/AP

Jenže hned za sedm minut si Drogba parádně zpracoval Essienův dalekonosný centr a křížnou střelou vyrovnal na 1:1. Pro Chelsea znamenala vstřelená branka pokropení živou vodou. K postupu rázem stačilo vstřelit jediný gól. Jenže naděje netrvaly ani minutu. Z rychlého kontru United udeřil po Giggsově přihrávce Pak Či-song, což hostům definitvně "zlomilo vaz“.

Cesta prestižní Champions League skončila v této sezóně i pro dalšího Čecha Tomáše Hübschmana, který v roli kapitána se svým Šachterem proti Barceloně zázrak nesvedl. Domácí po výprasku 1:5 z minulého utkání neměli co ztratit, a také začali velmi aktivně. A kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby domácí Douglas Costa využil v deváté minutě svoji velkou šanci. Jenže hosté se ubránili. Před přestávkou se pak po svém typickém slalomu prosadil Argenitnec Lionel Messi a rozhodl o těsném vítězství svého týmu 1:0.

Doněck se prezentoval proti velkému favoritovi dobrým výkonem, přesto po patnácti zápasech na svém stadiónu poprvé prohrál. Barcelona se naopak udžela před víkendovým ligovým šlágrem proti Realu Madrid ve velké pohodě.

Čtvrtfinále Ligy mistrů
Manchester United - Chelsea 2:1on-line
Branky:43. Hernández, 77. Pak Či-song - 77. Drogba. Rozhodčí: Benquerenca - Miranda, Santos (všichni Portug.). ČK: 70. Ramires (Chelsea). Diváci: 73.000. První zápas: 1:0, postupuje Manchester.
Šachtar Doněck - FC Barcelona 0:1on-line
Branky:43. Messi. Rozhodčí: Meyer - Henschel, Bornhorst (všichni Něm.). Diváci: 51.759. První zápas: 1:5, postupuje Barcelona.

Reklama

Související témata: