Hlavní obsah

El Clásico čtyřikrát ve třech týdnech? Stačí, když Real potvrdí mečbol

Real Madrid kontra FC Barcelona. Fotbalová bitva, kterou pokaždé sleduje 300 miliónů lidí... Slavné El Clásico letos zřejmě vyšperkuje také Ligu mistrů. Barca už má semifinále jisté, Real jen potřebuje stvrdit ve středu večer svůj postup přes Tottenham. Také senzační postup Schalke přes obhájce trofeje Inter Milán by měl být formalitou. Obě odvety můžete od 20:45 sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Emmanuel Adebayor v objetí spoluhráčů z Realu.

Článek

Jen si to představte. Tuto sobotu v domácí lize, příští středu ve finále Španělského poháru a na přelomu dubna a května dvakrát v semifinále Ligy mistrů. Hned čtyřikrát během tří týdnů se fanoušci na celém světě budou moci kochat nejprestižnějším fotbalovým soubojem v Evropě. Barcelona už v semifinále Ligy mistrů je a Real v prvním utkání čtvrtfinále doma zdolal Tottenham hladce 4:0. Pokud v londýnské odvetě nedopustí senzaci, vyrukuje právě na svého odvěkého rivala.

„Ještě jsme nepostoupili. V Londýně to dobře znám, tam je to vždycky těžké. I na odvetu se musíme náležitě koncentrovat,“ apeluje útočník Emmanuel Adebayor, autor dvou gólů z prvního zápasu, jenž má bohaté zkušenosti z Premier League.

„Kohouti“ doplatili v Madridu na vyloučení Crouche. „Cítím se trochu provinile. Kdyby nehráli o deseti, dali by nám zabrat. Tottenham má moje velké sympatie. Je to tým, který doma může čtyřgólovou ztrátu dohnat,“ varuje rovněž kouč José Mourinho.

Kouč José Mourinho chlácholí vyloučeného Petera Crouche.foto: ČTK/AP/Andres Kudacki

Bale nic nebalí, pořád mluví o postupu...

Tottenhamu vyšla jeho nováčkovská sezóna v Lize mistrů parádně, teď však musí doufat už jen v zázrak. „Jestli nám ponechám dvacet procent nadějí na postup, je to moc... Musíme však být schopní Real ještě aspoň potrápit,“ uvědomuje si obránce William Gallas.

„Kohouti“ však ještě žijí. „Historie pamatuje spoustu neuvěřitelných, bláznivých zápasů. Není to dávno, co Real Madrid prohrál v Liverpoolu 0:4, proč by se nám nemohlo podařit totéž?“ říká dokonce mladý klenot Gareth Bale. „Je to téměř nesplnitelná mise, ale my to zkusíme a uvidíme, jak to dopadne. Věřím, že se nám podaří malý zázrak. Od začátku zápasu budeme myslet jen na vítězství a postup,“ ujišťuje Bale, jeden z objevů sezóny.

Eto’o a spol.: Snít je přece stále dovoleno

Dál než Tottenham zřejmě dojde Schalke, další senzace Ligy mistrů. Na půdě Interu Milán vyhrálo 5:2 a v odvetě si už potřebuje skvělý náskok jen pohlídat, aby vyřadilo obhájce trofeje.

Fotbalista Schalke 04 Joel Matip slaví gól do sítě Interu.foto: Reuters

„Pět gólů na San Siru, to je fantazie. Prožili jsme tam zápas snů a vytvořili si skvělou výchozí pozici. Věřím, že postoupíme,“ těší se útočník Raúl, rekordman v počtu gólů vstřelených v Lize mistrů.

Inter se může utěšovat jen tím, že také v osmifinále byl proti jinému německému soupeři na pokraji vyřazení - a nakonec stejně Bayern vyřadil. „Ve fotbale se může stát cokoliv. Věříme, že s tím ještě můžeme něco udělat. Šance jsou ovšem minimální,“ říká záložník Esteban Cambiasso.

Také v milánském týmu se však najdou snílci, kteří odmítají kapitulovat bez boje. „Pamatuji si, že ještě jako hráč Barcelony jsem v prvním zápase zažil vítězství nad Getafe 5:1, ale v odvetě jsme utržili prohru 0:4 a z poháru vypadli. V Německu se může stát všechno, snít je přece stále dovoleno,“ varuje protivníka kanonýr Samuel Eto’o.

Je pravda, že v Mnichově se tým kouče Leonarda již do historie soutěže zapsal. Stal se vůbec prvním klubem, který dokázal postoupit do další fáze i přes domácí porážku a nepříznivě se vyvíjející odvetu. To však Interu stačilo vítězství 3:2...

Středeční program čtvrtfinále (začátky ve 20:45):
Tottenham Hotspur - Real Madrid (Nova Sport, on-line přenos na Sport.cz), první zápas 0:4.
Schalke 04 - Inter Milán (ČT4, on-line přenos na Sport.cz), první zápas 5:2.
Los semifinále:
Inter/Schalke - Manchester United, Real/Tottenham - FC Barcelona.
První zápasy se hrají 26. a 27. dubna, odvety 3. a 4. května.

Reklama

Související témata: