Hlavní obsah

Za sto miliónů Neuera prodáme, rozdal manažer Schalke karty pro přestupový poker

Zdeněk PavlisSport.cz

Třicet miliónů eur? Nebo snad dokonce padesát? Klidně i tolik teď mohou bossové Schalke za svého gólmana Neuera požadovat. Po excelentním výkonu, jímž se německá reprezentační jednička prezentovala v semifinálové partii Ligy mistrů proti Manchesteru United, obzvlášť. „Bláznovství. Tolik peněz za něho nezaplatíme. A nedá je nikdo,“ reagoval na rostoucí Neuerův kurs na evropské přestupové burze prezident mnichovského Bayernu Uli Hoeness.

Foto: Ramon Espinosa, ČTK/AP

O německého reprezentačního gólmana Manuela Neuera byl rozehrán veolký přestupový poker.

Článek

Pětadvacetiletý Manuel Neuer je teď v obrovském kursu. Zvláště poté, co mu sir Alex Ferguson vysekl poklonu, jaké jen tak nerozdává.

I Ferguson chválil

„Jen málo brankářů zachytalo proti našemu mužstvu tak skvěle jako on. A to vedu Manchester už pomalu pětadvacet let,“ ocenil kouč Rudých ďáblů výkon Neuera, jenž svými zákroky přiváděl jeho hráče v úterním prvním semifinálovém duelu Champions League  do stavu zoufalství.

Ryan Giggs z Manchesteru United střílí branku gólmanovi Schalke Manuelu Neunerovi.foto: Reuters/Alex Domanski

Samo sebou že by ho na Old Trafford chtěl. Pochopitelně že by moc rád mnichovský Bayern trumfnul. A nic na tom nemění, že se samotný Neuer vyjadřuje k angažmá v Manchesteru krajně zdrženlivě („Manchester nebyl nikdy mou volbou“) a že i Ferguson je k námluvám se Schalke krajně skeptický.

„Vím, kdo ho získá. Šance, že by přišel k nám, jsou minimální,“ tvrdil skotský sir, i když na ostrovech do něho všichni fotbaloví experti hustí, aby Neuera koupil a na peníze nekoukal. Čtyřicetiletý nizozemský veterán Van der Sar za pár týdnů skončí a Rudí ďáblové potřebují mezi tyče gólmana světové třídy. Supermana, jakým je právě Neuer.

Proč ho prodávat? licituje manažer

Fotbalové generalitě v Gelsenkirchenu se enormní zájem o Neuera pochopitelně zamlouvá. Aby ne, když gólmanova cena roste. A soupeření Bayernu s Manchesterem by ji mohlo vyšponovat ještě výš.

„Proč bychom ho vlastně měli prodávat?  Má v Schalke ještě rok smlouvu a Schalke má ambice stát se jedničkou v německém fotbale. Letos Neuerova cena vzrostla o sto procent a kde je řečeno, že stejně nenaroste i v příští sezóně, kdybychom získali titul a zase uspěli v Lize mistrů?!“ naznačil všem potencionálním zájemcům -  a Bayernu s Manchesterem především - manažer Schalke Horst Heldt, že jejich gólman bude pořádně drahý.

Bayern tvrdí, že se Schalke ještě nejednal

V Mnichově se nechali slyšet, že jsou ochotni za Neuera zaplatit dvacet milionů eur. „Ale žádná jednání jsme zatím nevedli, jen jsme vyslali signál, že Manuela chceme,“ tvrdil prezident Bayernu Uli Hoenes v rozhovoru pro mnichovský list „tz“.

Heldt se nad touto částkou pobaveně usmál. Chce víc. Mnohem víc.

Jenže o kolik? O sto procent? „Neříkám o kolik, jen připomínám, že Manuel má u nás platnou smlouvu do června příštího roku. A nic na tom nemění, že se netají touhu v létě ze Schalke odejít,“ pravil Heldt a rozdal karty pro přestupový poker.

Hoeness: Do pokeru nás nezatáhnou

„Když někdo nabídne sto milionů, nebudu ale moci samozřejmě splnit daný slib, že u nás Neuer zůstane,“ naznačil, že za gólmana míní utržit pořádný balík. Ať již od Bayernu, nebo Manchesteru. A bez ohledu na to, že mnichovští fanoušci Neuera do Bayernu nechtějí. „Blázni, miliony diváků na celém světě viděli, jak je dobrý.“

„My ho chceme. A kde je vůle, tam existuje i cesta,“ potvrdil prezident Bayernu Uli Hoeness, že na rozdíl od příznivců klubová generalita po Neuerovi touží. „Na astronomickou cenu, kterou bude teď Schalke požadovat, však nereflektujeme,“ naznačil, že se jeho Bayern nenechá do přestupového pokeru zatáhnout.

Reklama

Související témata: