Hlavní obsah

Ronaldo se opřel do Mourinhovy taktiky. Takhle mě nebaví hrát, stěžuje si hvězda

Zklamání a velké rozčarování prožívají fanoušci Realu Madrid poté, co Barcelona rozmetala na madridském San Bernabeu sen královského klubu o vítězství v Lize mistrů, které se zdá být po porážce 0:2 v úvodním semifinále velmi nereálné. Fanoušci, hráči i trenér Jose Mourinho spílají rozhodčímu Starkovi za tendenční řízení zápasu a Barcelonu obviňují ze zákulisního vlivu. Mnozí fanoušci Realu však také kritizují defenzivní taktiku trenéra Mourinha. A nejen oni, nelíbí se ani hvězdnému Crisitianu Ronaldovi.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Cristiano Ronaldo si stěžoval na obraný styl Realu proti Barceloně

Článek

Hráč za osmdesát miliónů liber neskrýval zklamání z obranářského stylu, kterým se jeho tým snažil eliminovat drtivou ofenzivní sílu Barcelony. „Nebaví mě takhle hrát,“ řekl Ronaldo po utkání.

Barcelona, byť hrála na hřišti soupeře, měla míč v držení 72 procent hracího času, což je obrovská územní převaha. „Nebaví mě taková hra. Ale musím se přizpůsobit tomu, co po mě chce tým,“ uvědomuje si portugalská hvězda.

„Musím přiznat, že když jsme hráli 11 na 11, tak jsme neměli žádné šance a ani jednou jsme nevystřelili na bránu. Ale fotbal je prostě takový. Hraje se vyřazovacím způsobem s domácím a venkovním zápasem. 0:0 by nebyl z domácího duelu nijak špatný výsledek. Góly můžete dát na hřišti soupeře,“ spekuloval Ronaldo.

Jenže i španělský deník Marca, který neskrývá svoji podporu Realu Madrid, kritizoval Mourinha a jeho taktiku označil za „nudnou a všední“. „Messi omámil průměrný Real: Mourinho zklamal svým plánem vlastní publikum,“ napsal deník.

Nebýt vyloučení Pepeho, jemuž dal podle mínění Realu Wolfgang Stark červenou kartu neoprávněně, mohlo být podle Ronalda vše jinak.

„Kaka už se rozcvičoval, mohli jsme ho nasadit, jenže pak vyloučil Pepeho...Každý rok je to stejné, co na to mám říct? Za stavu 0:0 jsme měli vše pod kontrolou. V jedenácti jsme nehráli nijak skvěle, ale zápas jsme si hlídali. Pak jsme ale hráli o deseti, přišly dva góly a ...Prostě je to pořád stejné. Nerozumím tomu,“ neskrýval rozladění Ronaldo.

Reklama