Hlavní obsah

Real Madrid i Barcelona podaly stížnosti k UEFA

MADRID

Spor mezi Realem Madrid a Barcelonou, který se rozhořel po jejich středečním souboji v úvodním semifinále Ligy mistrů, pokračuje. Oba španělské fotbalové velkokluby podaly podle agentury Reuters na soupeře stížnost k UEFA. "Bílý balet" tvrdí, že hráči Barcelony během celého zápasu neustále simulovali, katalánský klub se ohradil proti kritickým výrokům kouče Realu Josého Mourinha na adresu barcelonského trenéra Pepa Guardioly.

Foto: Reuters

Lassan Diara z Realu bojuje o míč s barcelonským Pedrem Rodriguezem.

Článek

"Válka slov má určité hranice, které pan Mourinho překročil," uvedl mluvčí Barcelony Toni Freixa. "Je nemyslitelné, aby někdo zpochybňoval naše úspěchy nebo spolupráci s UNICEF. Nemáme v úmyslu přilévat oleje do ohně, ale naopak ho uhasit. Trenéři by měli mluvit jen o fotbale a rozhodně ne o věcech, které by mohly vyvolat násilné reakce," dodal.

Barcelona si stěžuje na Mourinhovo vystoupení na tiskové konferenci po středečním zápase, který Real prohrál na vlastním hřišti 0:2. Portugalský kouč zkritizoval výkon rozhodčího, který podle něj mylně vyloučil záložníka Madridu Pepeho, a také připomněl, že Barcelona netěžila z kontroverzních verdiktů sudích poprvé. Jako příklad uvedl semifinále Ligy mistrů z roku 2009 s Chelsea, v němž prý norský rozhodčí Övrebö upřel londýnskému klubu možná až čtyři penalty.

Real reagoval podáním vlastní stížnosti, ve které obvinil hráče Barcelony z nesportovního chování. "Neustále simulovali a jejich jediným cílem bylo podvést rozhodčího, což nakonec vedlo k nesprávnému vyloučení Pepeho," uvedl madridský celek v prohlášení.

"Bílý balet" se také zastal trenéra Mourinha, který se bude muset před disciplinární komisí zodpovídat nejen kvůli pozápasovým výrokům, ale také kvůli vyloučení na tribunu během středečního zápasu. "Jsme překvapeni, že všechno vyvrcholilo podáním stížnosti na trenéra Mourinha, který na základě práva na svobodu projevu pouze vyjádřil svůj názor a odmítavý postoj proti vyhrávání za každou cenu a porušování základních principů sportovního ducha, o kterých se zmiňují i pravidla UEFA," uvedl klub.

Reklama

Související témata: