Hlavní obsah

VIDEO: Mohli jsme Barcelonu porazit. Ale rozhodčí nás nenechal, soptí Ronaldo

BARCELONA/ PRAHA

Nic na tom, že kouč madridského Realu José Mourinho místo na Nou Campu sledoval podle zjištění servru Marca.com semifinálovou odvetu Ligy mistrů v hotelovém pokoji. Jeho hvězdný krajan Cristiano Ronaldo ho dokonale zastoupil. Tedy, svými výlevy a kritikou belgického sudího De Bleeckerera, jenž čtvrtý letošní díl El Clásico v posledních osmnácti dnech v Barceloně řídil. „Spíše Mission Impossible IV. Byl to opět rozhodčí, kdo nám nedovolil rozhodnout o výsledku,“ rozohnil se Ronaldo po zápase.

Foto: Reuters

Barcelonský Dani Alves odhlavičkovává míč před Cristianem Ronaldem z Realu Madrid v odvetě semifinále Ligy mistrů.

Článek

Bílý balet cítí znovu křivdu. A velkou, neboť podle jeho mínění měl gól, který na začátku druhé půle vstřelil Higuaín, platit. Belgický sudí De Bleeckere ho ovšem pro faul Ronalda neuznal, i když videozáznam prokázal, že šlo o verdikt sporný.

Ten gól platit měl, tvrdil Ronaldo

„Pique do mě tlačil a já přistál na Mascherana, který upadl. Těmi návyky se nakazil až v Barceloně, když hrával v Anglii, takhle nepadal. Ten gól měl platit,“ tvrdil Ronaldo hned po utkání a svá slova opakoval i ve zpovědi na klubových stránkách Realu.

„Věděli jsme, že se něco stane. Věděli jsme, že něco přijde, jestliže dáme vedoucí gól. Mohli jsme Barcelonu porazit, ale rozhodčí nás nenechal,“ pustil se v duchu Mourinhových výlevů i Ronaldo do belgického arbitra.

Inkriminovaný moment mohl být skutečně klíčový. Kdoví, jak by se odveta a vůbec celá semifinálová konfrontace vyvíjela, kdyby Higuaínova branka platila. Jenže sudí ji neuznal, Barcelona dala vzápětí Pedrem gól a o finalistovi bylo definitivně rozhodnuto.

Letošní duely El Clásico
16.4.Real – Barcelona 1:1liga82. Ronaldo (p) - 53. Messi (p)ČK: 52. Albiol (Real)
20.4.Barcelona – Real 0:1finále Šp. poháru103. RonaldoČK: 120. Di Maria (Real)
27.4.Real – Barcelona 0:2semifinále LM76. a 87. MessiČK: 61. Pepé - 45. Pinto (náhradník)
3.5.Barcelona - Real 1:1druhé semifinále LM54. Pedro - 64. Marcel
Ve čtvrtém sloupci autoři gólů, v pátém vyloučení hráči.

„Rozhodčí nám vzali šance na finále už v prvním zápase. Kdo ví něco o fotbale, musí přiznat, jak byla preferována. A i před odvetou jsme věděli, že když dáme gól, stane se něco, aby nám to neprošlo,“ čertil se Ronaldo. „To, co se děje, není dobré pro fotbal. Barcelona má hodně síly i mimo hřiště. Pokud se něco nezmění, měli bychom příště zůstat doma a nechat hrát Barcu samotnou.“

Regulérní trefa, přidal se Karanka

Mourinhův asistent Aitor Karanka se sice ve výrocích krotil, ale i on byl pobouřen. „Celý svět to zase viděl, všichni říkají, že gól byl regulérní,“ prohlásil hned na Nou Campu a dodával, že během odvety s Mourinhem vůbec nekomunikoval. „Nebylo to možné, proto jsme si před zápasem řekli, kdo bude hrát a jak reagovat na vývoj skóre.“

Svůj tým nakonec Karanka dovedl k remíze, kterou zařídil vyrovnávací trefou Marcelo, to ale bylo také všechno. Do finále Ligy mistrů, jež se hraje 28. května ve Wembley, postoupila Barcelona.

Mourinho měl pravdu, připomněl asistent

„Mourinho měl pravdu, když prohlásil, že je nemožné v odvetě uspět. A měl pravdu i v tom, že kdyby se dohrávalo jedenáct proti jedenácti, dopadlo by všechno jinak. Ve čtyřech zápasech jsme jednou vyhráli, dvakrát remizovali a jednou prohráli a přitom jsme třikrát končili jen v deseti. Kdybychom přijeli na Nou Camp s výsledkem 0:0 a jedenácti hráči...“ narážel Karanka na Pepého vyloučení v prvním zápase, jež vlastně semifinálovou konfrontaci dvou španělských velikánů rozhodlo, a také na absenci distancovaného Sergia Ramose v odvetě.

„Nemám pocit, že by Barcelona byla lepší než my. Hodně jí však pomáhají rozhodčí,“ překousával jen těžko vyřazení Ronaldo.

Na polemiku nemám čas, pravil Guardiola

Kouč Barcelony Pep Guardiola přešel všechny tyto výpady s nadhledem sobě vlastním. "Nemám na to čas," pravil lakonicky a do polemiky se nepouštěl.

"Bylo to dvacet těžkých dnů, kdy jsme hráli čtyřikrát proti nejsilnějšímu a nejbohatšímu týmu, který si může koupit všechno na světě. Rozhodčí má sice často na zápas vliv, jenže my hráli dobře v prvním střetnutí, stejně jako ve druhém. Teď pro nás bude velkou ctí hrát finále ve Wembley."

Reklama

Související témata: