Hlavní obsah

Mourinho jako bin Ládin. Skrývá se před světem a čeká trest

Skrytý před světem si léčí kocovinu, která na něho po vyřazení z Ligy mistrů dolehla. „Jako bin Ládin. Také nikdo neví, kde se schovává,“ utahují si z portugalského kouče ve službách „Bílého baletu“ španělská média, která od úterní odvetné semifinálové partie s Barcelonou nemohou velkého „Mou“ dostihnout. Dokonce se přou, odkud vůbec sledoval odvetu na Nou Campu...

Foto: ČTK/AP

Trenér José Mourinho se po vyřazení z Ligy mistrů skrývá a nemluví.

Článek

Při semifinálové odvetě proti Barceloně ho televizní kamery ani jednou nezabraly, takže fotbalové Španělsko se dohaduje, kde Mourinho odvetu vlastně sledoval.

„Byl na stadiónu. A seděl ukrytý v lóži,“ tvrdí portál Mundodeportivo.com. „Seděl v hotelovém pokoji poblíž stadiónu a sledoval televizi,“ oponuje Marca.com, což je verze, kterou zastává i UEFA.

Další Mourinhova lest?

Možná že šlo o další Mourinhovu lest, protože jestliže nebyl při odvetě na stadiónu, nic mu nebránilo, aby s lavičkou komunikoval a předával jí pokyny. Z lóže nebo hlediště Nou Campu by to dělat nesměl, neboť předpisy UEFA to v případě distance přísně zakazují. Ostatně, podle španělských žurnalistů měli členové realizačního týmu Realu telefon u ucha hned několikrát.

Protestující Jose Mourinho musel v prvním semifinále mezi diváky. Nikdo však neví, odkud sledoval odvetu. foto: Reuters/Sergio Perez

Vedení madridského Realu mlčí a dohady nekomentuje, Mourinho není k zastižení. Ve čtvrtek dopoledne se sešel se svými svěřenci v tréninkovém centru Realu ve Valdebebas Sports, kam ovšem měli žurnalisté přístup přísně zakázaný. Ani tisková konference se tam nekonala.

Mourinho tam údajně rozebíral s mužstvem semifinálovou odvetu, chystal své svěřence na sobotní ligový zápas v Seville a překousával kritiku z vlastních řad.

Sudí nejsou páni světa, pravil viceprezident

Někteří z viceprezidentů Realu a lidí ze sportovního vedení klubu se totiž netajili tím, že hlavně v prvním semifinále Ligy mistrů s Barcelonou na San Bernabeu zvolil špatnou taktiku a nepostavil hráče, kteří se v sestavě objevit měli. „Možná bychom pak mohli být ve finále,“ podotkl kupř. viceprezident Fernández Tapais. I on ovšem stojí za Mourinhem a tvrdí, že jeho klub byl rozhodčími v obou partiích s Barcelonou poškozen. A záměrně.

„Prohlášení Mourinha možná nebylo vhodné, ale třeba i v odvetě na Nou Campu nám belgický sudí De Bleeckere neuznal regulérní gól. Real je ovšem nejlepším klubem dvacátého i jedenadvacátého století, a proto nebudeme plakat na nárožích,“ pravil Tapais v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Marca. „I rozhodčí se však musí řídit platnými pravidly a projít by jim to nemělo. Nejsou pány světa.“

Platiniho už obvinění nebaví

Mourinho se už nevyjadřuje a jen čeká, jaký trest nad ním v pátek disciplinární komise UEFA vynese za jeho výroky po prvním semifinále Ligy mistrů s Barcelonou.

„Už nás nebaví opakované narážky a obvinění,“ nechal se na adresu portugalského kouče slyšet sám prezident UEFA Michel Platini, který údajně očekává od deseti členů disciplinární komise exemplární trest pro Mourinha.

„Platini je pobouřen některými jeho tvrzeními a očekává, že disciplinární komise vynese maximálně tvrdý trest,“ cituje donbalon.com vysokého činovníka španělské fotbalové federace.

Reklama

Související témata: