Hlavní obsah

Ferguson má plán na Barcelonu. Manchester ji chce zaskočit útokem

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United nezadržitelně míří za titulem v Premier League a vydařenou sezónu by rádi vyšperkovali triumfem v Lize mistrů, kde na ně čeká letos vynikající Barcelona. Té mají co vracet. Před dvěma lety ve finále v Římě překazila Barcelona Manchesteru šanci stát se prvním obhájcem této trofeje v historii. Tým trenéra Guardioly v této sezóně mnozí považovali za hlavního favorita soutěže už před jejím začátkem, manažer United je však přesvědčen, že ví, jak na Barcelonu vyzrát.

Foto: Darren Staples, Reuters

Kouč Manchesteru United Alex Ferguson si věří i před finále Ligy mistrů.

Článek

„Máme fotbalisty, kteří nadělají spousty problémů jakémukoliv týmu. Doufám, že tihle útoční hráči zadělají Barceloně na takové problémy, jaké podle mnohých má ona způsobit nám,“ prohlásil Ferguson směrem k finále Champions League. To bude hostit 28. května londýnské Wembley.

„Každý tvrdí, jak skvělý tým Barcelona má. Ale i Manchester United hraje v tomto finále. Mnozí říkají, že tohle mužstvo Manchesteru není dostatečně dobré, že jsme takoví a takoví. Jenže my jsme nastříleli více gólů než kdokoliv jiný. Naše forma na domácím stadiónu je úžasná. V Evropě jsme neporaženi,“ připomíná slavný kouč.

Najít řešení problému Xavi, Messi, Iniesta

Jemu a jeho týmu ještě narostlo sebevědomí po výhře nad Chelsea, která Manchesteru prakticky zajistila zisk mistrovského titulu. „Jsme ve finále Ligy mistrů a vyhrajeme domácí ligu, pokud získáme jediný bod. Musím být realistický, když se ptám, zda jsem spokojený. Tihle hráči mně dali vše,“ chválil Ferguson.

Sám věří, že dva roky stará porážka od Barcelony bude pomstěna. Ale ví, že musí vymyslet plán, jak eliminovat především hvězdné trio Xavi, Iniesta, Messi. „Naposledy jsme ve finále začali dobře, pak jsme ale dostali hodně špatný gól. Musíme prostě najít řešení na problém Xavi, Messi, Iniesta. Každý se o to snaží, protože oni jsou opravdu vynikající fotbalisté. Jenže i my máme své přednosti,“ uvědomuje si manažer United.

Jeho slova potvrzuje i barcelonský Pep Guardiola: „United porazili v semifinále Ligy mistrů s týmem plným náhradníků Schalke 4:1. To mluví za vše, jejich kvality jsou dobře známé.“

Podle Fergusona se navíc momentálně rodí v United nová zlatá generace, která je výsledkem kvalitní přestupové politiky, ale i výchovy vlastních talentů. „Za poslední dekády jsme pracovali na příchodu mladých talentů do klubu, jakými byli Wayne Rooney, Chicharito, Anderson a Nani. To ale nezastiňuje fakt, že jsme schopni vychovávat vlastní hráče,“ dodal Ferguson.

Reklama

Související témata: