Hlavní obsah

Simulanty z Barcelony se Manchester ve finále nenechá rozhodit, ujišťuje Vidič

Dlouho očekávané finále fotbalové Ligy mistrů se nezadržitelně blíží a před sobotním svátkem na slavném Wembley padají i první ostřejší slova z hráčských kabin. Stoper Manchesteru United Nemanja Vidič se například nechal slyšet, že se on ani jeho spoluhráči nenechají rozhodit častým simulováním a stížnostmi u rozhodčích, což je současné Barceloně často vytýkáno.

Článek

„Musíme se prostě soustředit, pak nebude velký problém ustát tyhle věci, které, jak všichni víme, určitě přijdou,“ vyprávěl srbský stoper. Časté výtky na nefér praktiky hráčů Barcelony ještě zesílily po semifinále s Realem Madrid, který si ústy kouče José Mourinha také postěžoval na příliš silný zákulisní vliv Barcy, který se podle něj promítá i do výkonů rozhodčích.

"Pokaždé, když hrajete proti Barce a dotknete se jejích hráčů, padají na zem a křičí jako malé děti. Pořád se mluví o Barceloně, o její hře fair play, ale oni jsou od toho velmi daleko," postěžoval si také útočník Realu Emmanuel Adebayor.

Španělé mají jinou mentalitu

To Vidič volil před finále diplomatičtější slova. „Jejich hráči mají jinou mentalitu než my. Pro nás ale nebude problém se s tím srovnat. Možná se budou častěji dohadovat než by měli, ale nás to nijak neovlivní. Rozhodčí, který bude zápas řídit, bude zřejmě jedním z nejlepších. Určitě to dokáže ukočírovat.“

Podle srbského obránce si se situací poradí i jeho mladší a méně zkušení spoluhráči, kteří by nemuseli chování fotbalistů Barcelony ustát: „Mentalita našich hráčů je dostatečně silná. Hrajeme jeden za druhého a jeden druhému věříme.“

Sám Vidič ví, jak těžké to může být se ve finále Ligy mistrů udržet. Před třemi roky v Moskvě byl u incidentu, po němž byl vyloučen Didier Drogba. „Bylo to moje první finále, kde se toho událo opravdu hodně. Ale srovnal jsem se s tím a jsem si jistý, že to tentokrát ustojím,“ ujišťoval.

Svůj názor připojil i jeho parťák ve stoperské dvojici Rio Ferdinand, který se obává, že simulování, jaké předvádí hráči Barcelony, se stále více stává součástí hry. „Je to způsob, jakým se dneska hraje. Není to jen Barcelona, Real Madrid dělá to samé. Po celé Evropě dělají hráči různých týmů podobné věci. V tom semifinále se všechno ještě znásobilo,“ kritizoval zkušený zadák.

Od finále si ale fanoušci slibují především výborný fotbal, který oba týmy dokáží produkovat. Ve Wembley také jeden z týmů překloní na svojí stranu historickou bilanci vzájemných soubojů. V deseti dosavadních zápasech totiž dokázali oba celky třikrát zvítězit a čtyřikrát remizovat.

Reklama

Související témata: