Hlavní obsah

Zápas LM Midtjyllandu a Liverpoolu se nebude hrát v Dortmundu

Dortmund

Závěrečné utkání skupinové fáze Ligy mistrů mezi fotbalisty Midtjyllandu a Liverpoolu se v Dortmundu hrát nebude. Mluvčí evropské unie UEFA popřel informaci o přeložení duelu na neutrální půdu a potvrdil, že se zápas 9. prosince uskuteční podle původního plánu v dánském Herningu.

Foto: Martin Rickett, Reuters

Útočník Liverpoolu Mohamed Salah, ilustrační foto.

Článek

Ve čtvrtek přitom mluvčí města Dortmund německým médiím řekl, že utkání bude hostit stadion Borussie Signal Iduna Park. Britská vláda totiž požaduje po lidech, kteří na ostrovy cestují z Dánska, čtrnáctidenní karanténu z důvodu možného přenosu koronaviru. Kvůli tomu Liverpool údajně požádal o sehrání zápasu mimo Dánsko a vybral si Dortmund, kde v letech 2008-2015 trénoval současný kouč "Reds" Jürgen Klopp.

Britská vláda nicméně dala podle prohlášení Midtjyllandu profesionálním sportovcům výjimku, takže se na ně karanténa nevztahuje. "Anglické úřady zmírnily cestovní omezení vůči Dánsku. Můžeme potvrdit, že se zápas bude hrát podle plánu v MCH Areně (v Herningu)," uvedl klub. Stejnou informaci dal německým médiím mluvčí UEFA.

Reklama

Související témata: