Hlavní obsah

Parádní vstup do sezóny, pochvalovali si Viktoriáni po destrukci Jerevanu

PRAHA/JEREVAN

Takřka ideální scénář měl pro fotbalisty Plzně dnešní úvodní duel druhého předkola Ligy mistrů na hřišti Pjuniku Jerevan. Západočeši ve svém prvním soutěžním utkání nové sezony třemi góly v první půli vykročili k jasné výhře 4:0 a po zápase je těšilo, že měli celých 90 minut pod kontrolou a opět předvedli svůj tradiční ofenzivní fotbal.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté Plzně oslavují jednu ze čtyř branek v síti Pjuniku Jerevan.

Článek

Euforii ale nepodléhají, podobně dobře chtějí odehrát i odvetu za týden v Plzni.

Kouč Pavel Vrba byl rád, že jeho svěřenci po ofenzivním trápení v přípravě našli v pravý čas střeleckou formu. "Potěšilo mě, že jsme vlastně navázali na ty zápasy z předešlé sezony, kdy jsme hráli atraktivní útočný fotbal," pochvaloval si po zápase Vrba.

"Byli jsme hodně úspěšní v zápasech venku a na to jsme chtěli navázat. Typologie hráčů nás k tomu i nutí, nemůžeme hrát nějakého zanďoura. Myslím, že jsme to dneska splnili," podotkl Vrba.

Hráče za výkon chválil. "Myslím, že zápas z naší strany snesl velké měřítko. Jsme rádi, že jsme utkání takhle dobře zvládli. Myslím, že výsledek je naprosto zasloužený. Stejně atraktivně ale chceme hrát i v odvetě doma," zdůraznil Vrba.

Jeho svěřence těšilo, jak dobře jim vyšel vstup sezóny. "Myslím, že jsme byli celý zápas lepší, lépe jsme kombinovali a dostávali se do šancí. Čtyři z nich jsme využili, takže jsem spokojený. Mohlo to skončit ještě větším rozdílem, ale zaplaťpánbůh za čtyři góly. Výchozí pozice do dovety je dobrá," prohlásil na webu Viktorie kapitán Pavel Horváth, který v 28. minutě zvýšil z penalty na 2:0.

Předtím poslal českého šampióna do vedení v sedmé minutě Marek Bakoš. "První gól nám velmi pomohl, od toho se to vše odvíjelo. Spadla z nás nervozita, která byla trošku znát, a pak jsme si vytvářeli nebezpečné situace. Mně se náš výkon líbil, výsledek je fantastický," řekl Bakoš.

Slovenský útočník se poté brankově prosadil ještě jednou, když z další penalty krátce před poločasovou pauzou přidal třetí plzeňský gól. "Určitě je to pro mě pozitivní. V přípravě jsem neměl šťastné období, nedal jsem moc gólů. Čekal jsem, kdy ty góly přijdou. Načasoval jsem to výborně a doufám, že přijdou další," uvedl Bakoš.

Přestože dvojzápas s Pjunikem je prakticky rozhodnutý, Západočeši nepodléhají euforii a na páteční los třetího předkola zatím příliš nemyslí. "Našlápnuto na postup máme. Výsledek je hodně povzbudivý, ale ve fotbale je možné všechno. My se musíme dobře připravit na odvetu a nepřipustit žádnou senzaci. Myslím si, že bychom byli za hodně velké hlupáky, kdybychom tento náskok doma ztratili," podotkl Horváth. "Chceme divákům, kteří se těší na odvetu, předvést dobrou hru a ukázat, že ten dnešní výsledek nebyl náhodný," dodal Bakoš.

Reklama

Související témata: