Hlavní obsah

Jen góly mi zatím k úplné spokojenosti chybí, tvrdí plzeňská posila Pilař

Lákala ho pražská Slavia i další kluby, několik nabídek z ciziny se také objevilo, ale dvaadvacetiletý talent hradeckého fotbalu Václav Pilař dal přednost Plzni. Do mistrovského celku přišel na roční hostování a hned si řekl o místo v základní sestavě. Tedy zatím v kvalifikačním předkole Ligy mistrů před týdnem v Jerevanu a dnes i v odvetě s Pjunikem v rozestavěných Štruncových sadech.

Foto: Viktoria Plzeň

Václava Pilaře (vlevo) uvítal v Plzni šéf klubu Tomáš Paclík

Článek

Po premiéře v barvách Viktorie v Arménii vás trenér Vrba chválil, jen vyčítal neproměněné šance. Asi jste skutečně do mužstva zapadl na první pokus...

Sám jsem velmi spokojen, jak nám to hned v prvním utkání šlo. Nejenže jsme vyhráli v Jerevanu čtyřgólovým rozdílem, který mohl být ostatně ještě vyšší, ale hráli jsme i dobrý fotbal.

O vyšší náskok pro odvetu jste se mohl postarat i vy, neboť právě v Jerevanu jste minimálně dva góly na noze měl.

Však mi to trenér po utkání připomínal a měl pravdu. Šlo skutečně o šance, jež bych měl proměňovat. Hlavně ta druhá, kterou mi brankář domácích chytil, hodně mrzela. Doufám, že si to vynahradím v domácí odvetě.

K odvetě budete nastupovat s čtyřbrankovým aktivem. Dá se za takovéto konstelace nemyslet na to, že jste už ve třetím předkole a že domácí duel je pouhou formalitou?

Hlavně na to něco takového nesmíme myslet a hrát, jako by ve vzájemné konfrontaci s Jerevanem byl stav bezbrankový. Každý může překvapit. Stadion bude vyprodaný, diváci natěšení a proto musíme nejen vyhrát, ale podat i co nejlepší výkon.

Mohou vás Arméni vůbec něčím překvapit, když jste je na jejich hřišti tak převálcovali?

Výsledek sice vyzněl jednoznačně, ale oni byli i tak dost nepříjemní. My si ovšem počínali šikovně.

Na Plzeň čeká v následujících dnech hodně nabitý program. V pátek Superpohár s Mladou Boleslaví, ve středu další kvalifikace o LM s Rosenborgem, další sobotu liga s Libercem. Nepovede rychlý sled zápasů k šetření sil v duelu, kdy už o nic nejde?

Pro nás je teď každé utkání důležité, neboť se nejen sehráváme, ale získáváme i tolik potřebné sebevědomí a dobré psychické rozpoložení před programem, který je před námi. Proto o nějakém šetření sil nemůže být řeč.

Odveta se hraje na staveništi, diváci smí jen na hlavní tribunu. Ochozy za brankami ještě nejsou dokončené a na druhé straně hřiště je jen bouraniště. Je hodně obtížné soustředit se v takovém prostředí na fotbal?

Fotbalové prostředí to při odvetě samozřejmě nebude, ale všichni jsme rádi, že se hraje v Plzni a že diváci mohou přijít. Asi by se jim nechtělo vláčet se za námi do Prahy, jako když loni hrála Viktorka s Besiktasem Istanbul. Ani nám, ani fanouškům staveniště vadit nebude. Zvláště když všichni vidí, jaký pokrok se tady za pár týdnů udělal.

Reklama

Související témata: